Banner

Soms komt alles samen

3 maart 2020 | Door:  Annemarie Langhout

Werken bij een B Corp organisatie, ik ben er trots op. Al jaren werk ik bij Alfa Accountants, een bedrijf dat deze certificering mag dragen. Alfa maakt winst en heeft aandeelhouders, de eigen medewerkers. Daarnaast hecht Alfa veel belang aan mens, milieu en de maatschappij. Met kleine en grote initiatieven geven ze hier blijk van. Dit werkt heel inspirerend voor mij als medewerker.

Stichting Voor Elkaar Zwolle

Misschien dat ik daarom wel ruim een jaar geleden op het idee kwam om me als vrijwilliger in te zetten voor mijn omgeving. Ik ging op zoek naar iets wat echt bij mij past en vond de Stichting Voor Elkaar Zwolle. Deze stichting werkt met maatjes, mensen die hulpvragers steunen bij schulden, werk zoeken of integreren. Vanuit mijn functie bij Alfa als kantoorfunctionaris past het helpen van mensen bij hun financiën natuurlijk perfect.

Na een ware sollicitatie procedure en drie daagse training kon ik aan de slag als schuldhulpmaatje. Een hele mooie taak waarbij je niet de administratie overneemt van de hulpvrager, maar ze laat zoeken naar hun eigen manier om hier goed mee om te gaan. Ook vertel je ze niet wat ze wel of niet mogen kopen, maar je gaat een gesprek aan waarbij ze zelf gaan nadenken en hun eigen keuzes maken. In de schulden zitten is psychisch heel zwaar en ook daarbij steun je je hulpvrager. Inmiddels heb ik twee mensen begeleid en het is een prachtig proces van elkaar leren kennen en trots zijn op de stappen die de hulpvrager weet te maken vanuit een moeilijke situatie.

Alfa Foundation

Er zijn in Nederland heel veel mensen die leven in zware financiële omstandigheden en dus ook veel behoefte aan schuldhulpmaatjes. Het opleiden van mensen tot maatje kost geld. Hiervoor heb ik afgelopen december iets heel moois kunnen regelen.

Via de Alfa foundation kunnen medewerkers die minimaal 40 uur per jaar vrijwilligerswerk doen een sponsorverzoek indienen voor een stichting, sportvereniging, enzovoorts. Ik trok de stoute schoenen aan en diende een verzoek in voor Stichting Voor Elkaar. Met positief resultaat, een mooie cheque van de foundation waarmee weer vijf maatjes opgeleid kunnen worden.

En zo kwam in de feest- en cadeaumaand december voor mij alles samen. Mijn werkgever, mijn vrijwilligerswerk, de Stichting Voor Elkaar en het mooiste cadeau wat ik die maand heb ontvangen.

Annemarie Langhout

Annemarie Langhout

Disc adviseur

088 2533066 | alanghout@alfa.nl


Meer over Annemarie