Banner

Je vrijwilligerswerk steunen via je werkgever

26 november 2021 | Door:  Herwin IJzerman

Bij Alfa Accountants en Adviseurs kan dit! En collega Herwin IJzerman maakt hier dankbaar gebruik van. Hij werkt als vrijwilliger bij W.Z.C. Wapenveld en op onze vestiging in Zwolle. Via de Alfa Foundation regelde hij een subsidie van € 2.000,- voor zijn voetbalclub om de verbouwing van de club te ondersteunen.

B Corp organisatie

Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid als B Corp organisatie hoog in het vandaal staan. Vanuit die gedachte werd in 2019 de Alfa Foundation opgericht. Hiermee willen wij medewerkers stimuleren om zich naast hun werk in te zetten voor vrijwilligerswerk of een goed doel. Inmiddels hebben wij al enkele tientallen Alfa-medewerkers blij kunnen maken met een bijdrage van 2.000 euro voor ‘hun’ goede doel.

Alfa Foundation

Dankzij de Alfa Foundation kunnen wij veel meer lokale initiatieven ondersteunen waar onze medewerkers een bijdrage aan leveren. Juist ook omdat we als Alfa graag uitdragen dat we ‘Overal dichtbij’ zijn. Zo creëren we waarde voor medewerkers, klanten en maatschappij.

Minimaal 40 uur als vrijwilliger aan het werk

Om een beroep te doen op financiële ondersteuning vanuit Alfa geldt er één ‘harde’ voorwaarde: medewerkers dienen zich minimaal veertig uur per jaar bezig te houden met die maatschappelijke activiteit of het goede doel. Daarmee willen we medewerkers stimuleren om meer maatschappelijk actief te zijn.

Een duurzaam doel

Herwin had voor WZC nog een extra voorwaarde: de 2.000 euro moet worden aangewend voor iets wat het etiket duurzaam draagt. Passend bij hem, werkend op een duurzaam accountantskantoor. Zijn club besloot de bijdrage aan te wenden voor 6 zonnepanelen!

Overal dichtbij

Een geweldig initiatief die Alfa Foundation om in praktijk te brengen waar je voor staat en gaat als bedrijf. Bij Alfa is dat onder andere medewerkers lokaal maatschappelijk betrokken laten zijn. “Overal dichtbij” zo zegt Herwin.

“Wij voelen ons sterk betrokken bij het lokale midden- en kleinbedrijf en weten als geen ander wat er speelt in de wereld van onze klanten. We willen het van dichtbij meemaken. Vanuit een landelijk actieve organisatie met meer dan 1.000 specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering, maar met een kantoor bij jou om de hoek.”

https://www.alfa.nl/zwolle

Herwin IJzerman

Herwin IJzerman

Senior klantbeheerder

088 2533060 | hijzerman@alfa.nl


Meer over Herwin