Banner

Breder in de regio Zwolle bezig zijn, met de nieuwe directeur Arjan Jans

7 januari 2020 | Door:  Jonny Hilberink

Sinds 1 december is Arjan Jans de nieuwe directeur van Alfa in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. Hij werkt in het managementteam nauw samen met collega’s Jonny Hilberink, Bauke Nieuwenhuis en Wilma Gomarus. Arjan werkt in totaal al ruim 23 jaar bij Alfa, met een uitstap van 1998 tot 2008 bij de ING Bank. Saai is het zeker niet. “Onze organisatie en ons werk is dynamisch en dat zorgt elke keer weer voor een stuk vernieuwing”, aldus de nieuwe directeur.  

Een directiefunctie ambieerde Arjan altijd al. “Leiding geven, Alfa uitbouwen en verder op de kaart zetten: dat vind ik wel heel mooie dingen.” Na 23 jaar is er nog geen spoortje slijtage zichtbaar op zijn Alfa-cv. “Wat het leuk houdt? Onze organisatie is in beweging. We professionaliseren, zetten nieuwe diensten in de markt, groeien door middel van acquisitie. We zijn nu weer bezig met het ontwikkelen van onze mensen, qua kennis en qua vaardigheden. En mijn eigen baan wisselt ook qua inhoud. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Bedrijfskundig mkb-adviseur

Naast directeur blijft Arjan nauw betrokken bij het wel en wee van klanten. Hij is immers ook bedrijfskundig adviseur voor het mkb. “Financieringen is een specialisatie van mij. Samen met alles wat te maken heeft met het samenvoegen of splitsen van bedrijven en alle vraagstukken waar een externe specialist bij nodig is, niet zijnde een accountant.” Juist in het mkb ziet hij in de regio Zwolle veel dynamiek. “Wist je dat Zwolle op de vijfde plaats van de groeigemeenten in Nederland staat? Er zijn heel veel ontwikkelingen, ook in de samenwerking tussen gemeenten onderling. Die ontwikkelingen zitten met name in gezondheid, transport, haven en industrie. Daar liggen heel veel kansen voor ons.”

Kennispoort

“Ik vind het belangrijk om de verbinding te zoeken”, vertelt Arjan. “Eind vorig jaar hebben we een contract getekend met Kennispoort, een samenwerkingsverband om een impuls te geven aan de lokale economie. De markt in Zwolle is verdeeld. Er zijn veel verschillende spelers. De laatste paar jaar hebben we heel veel aandacht gegeven aan de markt. Ook de Noordoostpolder en oostelijk Flevoland is ons werkgebied. Daar zijn we minder bekend maar we zijn er de laatste jaren echt actief. Daar zie ik de revenuen van.”

Duurzaamheid

“Daarnaast ben ik bezig om duurzaamheid schwung mee te geven in de regio. Bij de laatste Social Impact Day in Zwolle, in november, zie je dat we weer een stuk verder zijn dan twee jaar terug. Met Hogeschool Windesheim werken we veel samen. Niet alleen qua accountancy, ook qua duurzaamheid. Dat vind ik mooi, om breder in de regio bezig te zijn.”

Naar buiten kijken

Als directeur wil Arjan zich sterk gaan maken voor een nog duidelijkere profilering van ‘zijn’ Alfa. “We hebben heel veel op het gebied van kwaliteit gedaan de laatste jaren. Maar vooral intern gericht. Nu moeten we meer naar buiten gaan kijken, onze kwaliteit niet alleen in accountancydiensten naar voren brengen maar ook in aanvullende dienstverlening. Dan denk ik bijvoorbeeld aan financieringsdiensten voor klanten en niet-klanten. Ook qua duurzaamheid gaan we diensten ontwikkelen.”

Pleegdochter

Privé is Arjan gehuwd, hij heeft twee kinderen en een pleegdochter. “Dat vind ik belangrijk, die maatschappelijke betrokkenheid. Het kost tijd, energie en aandacht, maar we doen het met ons gezin.” En houdt Arjan ook nog vrije tijd over? “Gezin en familie vind ik heel belangrijk. En voor de rest: ik woon vrij, dus je hebt altijd dingen aan en om het huis om te doen. Maar dat vind ik ook leuk.”

Jonny Hilberink

Jonny Hilberink

Directievoorzitter

088 2533058 | jhilberink@alfa.nl


Meer over Jonny