Ondernemer in beeld

Zonder onze klanten is er geen Alfa Accountants en Adviseurs.  Met juridisch, fiscaal en bedrijfskundig advies helpen wij hen bij het ontwikkelen van hun ondernemingen. Ongeacht de grootte of branche.  Wij lichten periodiek een onderneming uit, waarin wij een kijkje achter de schermen krijgen. Ontdek hier de unieke verhalen van de ondernemingen die behandeld zijn in 'Ondernemer in beeld'.

“Ach, dan slaap je maar een paar uur minder als het druk is”

Eigenlijk hadden de pootaardappelen vandaag al in de grond moeten zitten. “Maar de grond was te nat”, zegt Mark van Schendel, eigenaar van een akkerbouwbedrijf en een loonbedrijf.  Op z’n vijftigste draait hij lang genoeg mee om de gevolgen van een veranderend klimaat goed te kunnen inschatten. “Je hebt steeds weer van die achterlijke buien. Dat is niet alleen heel bijzonder, het kost ook nog eens veel geld.”

Lees hier het verhaal...

"De kwaliteit van een zorginstelling, de beleving van een zorgboerderij"

In het begin van deze eeuw stonden er koeien op het melkveebedrijf aan de Lange Broekstraat 4 in Raamsdonk. Veertien jaar terug werd het ‘geen zorgboerderij en ook geen zorginstelling’, zoals Mark Nederhof BuitenGewoon noemt. In het voormalige boerenbedrijf worden kinderen met autisme begeleid en behandeld. Voor mannen op leeftijd met geheugenproblemen is er tweemaal per week een betekenisvolle invulling van de dag. “Als je twintig jaar geleden had gezegd dat we samen nog eens een bedrijf zouden runnen, hadden we je uitgelachen.”

Lees hier het verhaal...

Bijzondere samenwerking leidt tot ‘maatschappelijk verantwoorde dagbesteding’

Ja, dagbestedingen voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er meer. Maar de vorm die Koozie ervoor gevonden heeft, mag gerust uniek worden genoemd. Vier dagen in de week worden mensen met een beperking opgevangen. Die gaan vervolgens aan de slag met allerlei klusjes in Sterrebos, het kindcentrum in Oss met onder meer een basisschool en een peuterspeelzaal onder één dak. "De samenwerking en het enthousiasme zijn overweldigend", zegt Karin Kragting die met Mirelle van Mook het initiatief in het leven riep. 

Lees hier het verhaal... 

“Zoon Jesse is van een generatie die er weer heel anders naar kijkt”

Het zijn turbulente tijden voor iedereen die als beroep ‘melkveehouder’ in het paspoort heeft staan. Maar toch: zo gek veel veranderd is er al die jaren nou ook weer niet, zegt Henri Zonnenberg met boeren-nuchterheid. “Toen ik dertig jaar terug in het bedrijf wilde komen zei mijn vader ook al: zou je niet beter een baan kunnen zoeken? En nou zeg ik precies hetzelfde tegen onze zoon Jesse!”

Lees hier het verhaal... 

Transporteur Ton den Ouden ziet dochters al warmlopen langs de zijlijn

Hij is net een vrachtwagen aan het laden voor de rit van morgenochtend, richting Emmen. “Ja, ik rijd zelf ook nog”, zegt Ton den Ouden van het gelijknamige transportbedrijf. “Dat heb je al gauw in een klein bedrijf. Je bent toch een beetje manusje van alles. Ik ben hier de regelneef, de boekhouder, de monteur, de chauffeur en aan het eind de directeur. Maar ik vind het ook wel leuk voor de afwisseling. Dan hoef ik niet hele dagen op kantoor te zitten. En het is toch ook m’n hobby, die vrachtwagens.”

Lees hier het verhaal... 

“De varkenshouderij heeft toekomst in Nederland”

Er is genoeg te doen rond de varkenshouderij in Nederland. Maar Mark Ketelaars wordt er niet warm of koud van. Over de vraag 'of er nog toekomst is en of de vraag naar vlees blijft' haalt hij zijn schouders op. Met vleesvarkens op drie locaties heeft de inwoner van Maren-Kessel een bedrijf van meer dan gemiddelde grootte. Op wat aanpassingen aan luchtwassers in de stallen na is het bedrijf klaar voor de toekomst. 

Lees hier het verhaal... 

Intelligente Rijgedrag Stimulator van Pardoel Automotive (ECOdrive) maakt auto’s veel zuiniger

Vrijblijvende oplossingen om zuiniger te rijden zijn tegenwoordig standaard in een béétje personen- of bedrijfswagen. Harry Pardoel bedacht 25 jaar terug al een systeem dat niet vrijblijvend is en de chauffeur dwingt de voet van het gas te halen. Inmiddels is hij met zijn ECOdrive een bekende naam in de automotive sector. De intelligente Rijgedrag Stimulator is in duizenden bedrijfswagens te vinden. Vijftien procent besparing op brandstof is geen uitzondering, en ook de banden gaan langer mee.

Lees hier het verhaal... 

De Scharrelboerderij: kinderopvang, BSO en dagbesteding in het buitenleven

Nog geen half jaar na de opening zit de groei er al flink in bij De Scharrelboerderij in Oss. Aan de Huizenbeemdweg, een stukje voorbij de kern van Oss, realiseerden Moniek Loeffen en Linda van Kilsdonk er hun gezamenlijke droom: een kinderopvang, een BSO en een dagbesteding voor ouderen. De één, Moniek, was intern begeleidster op een basisschool, de ander, Linda, medewerkster communicatie bij de gemeente Oss. Wat de twee samenbracht was de liefde voor het buitenleven en hun beide dochters in groep 4 van de basisschool.

Lees hier het verhaal... 

Het ondernemen moet wel leuk blijven bij vleeskuikenhouders Renders & Renders

Ze investeerden al eens in een stal met een innovatief ventilatiesysteem. De verwarming voor de 185.000 vleeskuikens komt van een ook al niet alledaagse houtkachel. En nog dit jaar moet een eerste proef uitwijzen of mest verbranden toekomst heeft, met subsidie van de EU. “Een beetje het bedrijf verbreden”, zegt Marc Renders over de bijzondere activiteiten die hij samen met broer Jack op touw zet in het vleeskuikenbedrijf in Son en Breugel. Na dertig jaar heeft VOF Renders & Renders ‘het bedrijf dat we altijd graag wilden hebben’.

Lees hier het verhaal... 


Maak kennis met innovatieve ondernemer 'Chris Jordans'

In een normaal najaar was Chris Jordans met z’n acht medewerkers druk bezig geweest met een buitenreclame-opdracht of met de voorbereiding voor één van de vele beurzen en events die er altijd in deze periode van het jaar zijn. Maar een gewone herfst is het niet. Ook bij Jordans Sign & Promotions doet Corona zich voelen. Toch heeft Chris het er niet minder druk om. Met een webshop gevuld met 300 verschillende Corona-artikelen sprong hij succesvol in het gat. “We zitten qua omzet alweer op het niveau van vorig jaar.” 

Lees hier zijn verhaal... 


Van melkveehouder in het groot naar vleeshandelaar in het klein 

Voor z’n areaal gerst - twee hectare maar - zou het weleens mogen regenen. “De problemen beginnen onderhand weer te komen, bij iedereen”, zegt Frank Loeffen op de zoveelste zonnige dag in het voorjaar van 2020. In Haps heeft Frank met echtgenote Carolina op z’n 61ste een kleinschalig boerenbedrijf, na jarenlang boer-in-het-groot te zijn geweest. Tegenwoordig doet Frank het anders: hij heeft een natuurinclusief bedrijf en verkoopt sinds eind vorig jaar vlees van eigen koeien, met groeiend succes. 

Lees hier het verhaal van Agrarisch ondernemers Frank en Carolina Loeffen

Jack Boelens, voor alle Alfa-klanten die zich niet fit voelen

Als je érgens zin krijgt om aan je levensstijl te werken, dan is het wel hier. ‘Hier’ is de gym – zeg maar oneerbiedig de werkplaats – van personal trainer en lifestylecoach Jack Boelens: een inspirerend uitzicht op de schitterende nieuwe golfbaan Bernardus in Cromvoirt. Tussen twee sessies met klanten door strijken we neer om van Jack te horen wat we aan onze ‘lifestyle’ kunnen verbeteren.

Lees hier het verhaal van Personal Trainer Jack Boelens

 

Bewuste boer Willy Baltussen weigert om te gaan doemdenken

Er staat een opvallend bord aan de Hanenkampseweg 2 in Landhorst. Het bedrijfsbord van ‘Land van Cuyk Boert Bewust’ maakt duidelijk dat Willy en Petra Baltussen hier niets te verbergen hebben. Iedereen is welkom. Want de twee melkveehouders willen aan iedereen die het maar wil horen ‘hun verhaal vertellen’. ‘Kinderen hebben geen idee waar hun voedsel vandaan komt. Die denken dat het in de supermarkt groeit.’ Melkveebedrijf de Velderhoeve is een van de vijftien boeren uit de regio die het initiatief van Boer bewust omarmen.

Lees hier het verhaal van Bewuste boer Willy Baltussen

Unieke Rainroof biedt vele kansen voor schilders, zoals Verberk Glas-en Schilderservice

De zon doet z’n best op een vroege junimorgen in Langenboom. “En uitgerekend vandaag hebben we een binnenklus. Dat hadden we liever anders willen organiseren, maar klant is koning”, lacht Marie-José Verberk. Want schilderen is niet alleen maar handig omgaan met kwast en verf, leren we. Het is vooral goed plannen. Zorgen dat het werk letterlijk niet in het water valt als het KNMI een bui voorspelt. Al heeft Verberk Glas- en Schilderservice daar een unieke vinding voor.

Lees hier het verhaal van Verberk Glas-en Schilderservice

Roefs: “Als je dan in de stal een zeug met veertien biggen ziet...”

Hij is al de vierde generatie op de monumentale boerderij uit 1847 aan de Dorpsstraat in Loosbroek. “Sinds 1890 is die in het bezit van onze familie”, zegt Bas Roefs. Zoon Harm (22) loopt langs de zijlijn warm om de volgende generatie te worden. Met die verandering zou er weleens een eind kunnen komen aan het gemengde bedrijf dat de maatschap Roefs-van der Heijden nu is.
Lees hier het verhaal van familie Roefs

'Kun jij even invallen? Er is een bhv-trainer ziek geworden' - Marcel Fleuren Traingen en Services 

Van ambulancemedewerker naar een eigen bureau in trainingen op medisch gebied: een grote stap lijkt het niet. Maar een onverwachte stap was het wél voor Marcel Fleuren. Op de ambulance rijden doet hij nog altijd. En daarnaast heeft hij tegenwoordig zijn handen vol aan trainingen voor uiteenlopende groepen, van particulieren en huisartsen tot bedrijven en kinderdagverblijven.
Lees hier het verhaal van Marcel Fleuren.

Haakpret 

In het bedrijfspand van Haakpret staan zendingen klaar voor Brazilië, Mexico en Amerika. “De bestellingen gaan tegenwoordig de hele wereld over”, zegt Lucas van Egeraat. Een paar weken geleden was hij nog salesmanager in een medisch-cosmetisch bedrijf, sinds 1 oktober is hij Brand Manager in boeken over haakpatronen, garens en andere handwerkmaterialen. Haakpret, de succesformule die zijn schoonmoeder Anja Toonen begon, kan de groei maar net bijbenen.
Lees het verhaal van Haakpret.