Banner

Jasper van der Wel: 'Bij Alfa omhoog en op de ski's naar beneden'

2 mei 2023 | Door:  Jasper van der Wel

Dat het zonnetje er op deze koele voorjaarsdag doorheen komt, is voor de meeste mensen een geschenk uit de hemel. Iedereen verlangt na de koude en natte winter naar de warmte van de zon. Niet iedereen heeft echter een hekel aan kou en sneeuw. Als het aan Jasper van der Wel ligt, lag er het hele jaar door een flink pak. “Dan zouden er alleen ook wel bergen bij moeten, dat wel”, glimlacht Jasper. Al jarenlang trekt hij met zijn vriendin naar de Alpen om daar de lange latten onder te binden en te kunnen genieten van de sneeuw en de bergen. Al minstens zoveel jaar is hij ook in dienst bij Alfa. Hoog tijd eens nader kennis te maken met deze sportieve klantbeheerder …

Wie ‘s morgens rond 06.30 uur het parkeerterrein van Alfa in Naaldwijk op komt rijden, moet niet gek opkijken als de bolide van Jasper er dan al een tijdje staat. Niet zelden doet de vijfenveertigjarige klantbeheerder de deur open voor zijn collega’s die ook vroeg, maar nog altijd later op de zaak zijn dan hij. “Dat komt omdat ik mijn werk gewoon heel erg leuk vind”, vertelt Jasper, terwijl hij een slok van zijn water neemt. Heel vreemd is het niet dat hij in de wereld van de cijfers terecht is gekomen. Accountancy is hem eigenlijk met de paplepel ingegoten. Zowel pa als ma zaten in het vak en op de basis- en middelbare school ging Jasper toch wat rechter zitten als de rekenboeken op tafel kwamen. “Ik was niet zo goed in taal, nog steeds niet. Als ik wat opschrijf, moet mijn vriendin eerst twee keer kijken wat er nou eigenlijk staat. Nee, geef mij maar cijfertjes, daarmee maak je mij toch het meest gelukkig”. Na zijn hbo-opleiding ging Jasper direct bij Deloitte aan de slag. Een speler van de zogenaamde ‘Big 5’. Niet omdat hij zo ambitieus was dat het per definitie zo’n groot bedrijf moest zijn. Het was vooral lekker in de buurt.

Het Westland als blauwe piste

Als geboren en getogen inwoner van ’s-Gravenzande, opgegroeid tussen de kassen van het Westland, ga je er eenmaal niet zo makkelijk meer vandaan. “Ik voel me hier thuis, het kantoor was op één minuut lopen en ik deed wat ik leuk vond. Wat wil je nog meer”. Deze omgeving is vertrouwd, voelt goed, ik hoef hier niet weg!” Perfect dus, tot op een dag het kantoor van zijn geliefde dorp naar Voorburg verhuisde en de afstand tot zijn werk groter werd. Een toenmalige collega solliciteerde bij Alfa Naaldwijk en vertelde dat er nog een plek vrij was. “Ik heb een afspraak gemaakt, ben meteen hierheen gereden, en de rest is geschiedenis. Dat eerste gesprek bij Alfa voelde als een stoeltjeslift. Ik ben gaan zitten, we zijn gaan praten en toen we klaar waren, stond ik bovenaan de berg, klaar om te gaan. Een heerlijk gevoel”.

Afspraken op een bierviltje

Werken bij Alfa bleek een verademing voor Jasper. “Waar bij Deloitte al je werkzaamheden in beton gegoten waren en je je verplicht moest ontwikkelen en hogerop diende te komen, was en is de sfeer bij Alfa heel anders, legt hij uit. “De afspraken met de klant stonden in die tijd nog net niet op de achterkant van een bierviltje bij wijze van spreken”, zegt Jasper. Dat pas veel meer bij mij. Het idee van altijd maar moeten, want anders is daar het gat van de deur, dat was ik gewend. Dat ging er bij Alfa heel anders aan toe. Relaxter, maar wel met heel veel kennis en kunde. Ik keek in de eerste maanden hier echt mijn ogen uit. De collegialiteit, de mogelijkheden die je krijgt, het vertrouwen. Dat beviel en bevalt me nog steeds heel erg goed”.

Slalom tussen bedrijven

“Het leuke aan mijn beroep is dat ik altijd aan sta. Mijn dag begint met het bekijken van de e-mails, ik lees rapporten door, bereid besprekingen voor en overleg veel met collega’s. Het allerleukste is het contact met de klanten. Ik heb heel veel klanten uit de mkb-sector. Dat is een afwisselende groep. Ik slalom tussen de bedrijven door. Van softwareproducenten tot lassers en transportbedrijven. Zo pik ik van veel verschillende takken van sport kennis op. Dat geeft energie. Én daarbij help ik deze ondernemers op weg met hun bedrijf. Ik adviseer, probeer risico’s te beperken en bouw een band op met de klanten. Daarom is mijn werk gewoon erg leuk!

Anderhalf jaar is Jasper nu als klantbeheerder aan de slag voor Alfa Naaldwijk. “Het fijne van dit bedrijf is dat er goed naar jou en je behoeften geluisterd wordt. Als jij hogerop wilt komen in deze wereld krijg je van Alfa alle ruimte om jezelf te ontwikkelen op welk gebied dan ook. Ze zullen je daar altijd in steunen. Vind je het echter leuk gewoon steeds beter te worden in wat je nu al doet, is dat ook geen enkel probleem. Die cultuur, die sfeer. Dat past bij mij. Helemaal als ik weet dat over een paar maanden de Alpen alweer voor me opdoemen. Met dat idee in zijn achterhoofd is het logisch dat Jasper niet te beroerd is om bergen werk te verzetten! 

 

Jasper van der Wel

Jasper van der Wel

Klantbeheerder

088 2532530 | jvdwel@alfa.nl


Meer over Jasper