Banner

Hans de Leeuw één jaar bij Alfa

1 juli 2020

Op 1 juli 2019 trad ik in dienst als directeur van Alfa Accountants en Adviseurs Naaldwijk. Na 32 jaar Rabobank en 6 maanden sabbatical, een bewuste keus. Nu, een jaar later, kan ik zeggen: ook een góéde keus.

Een bedrijf dat zich profileert als dichtbij en betrokken en dat ervaar ik ook zo. Dicht bij de ondernemers die vaak al lang klant van ons zijn. Betrokken bij hun bedrijf, maar ook bij de ondernemer zelf. Maar, ook betrokken bij elkaar en het gebied waarin we actief zijn. Zeker in een tijd waarin er letterlijk afstand is, zorgt dit voor een afstand die in figuurlijke zin klein is. Klanten die mede daardoor, onze bediening een hoog rapportcijfer geven en medewerkers die het naar hun zin hebben. 

Alfa is een bedrijf met een unieke eigendomsstructuur. Bijna iedere werknemer heeft certificaten van aandelen in Alfa. Het toont hun betrokkenheid en zorgt voor een sterk gevoel dat het bedrijf van ‘ons’ is. 

Natuurlijk zijn er verschillen met mijn vorige werkgever, maar zeker ook overeenkomsten. We bedienen vaak dezelfde klanten, met soms dezelfde problemen. Mijn bancaire kennis komt dan ook goed van pas. Bij Alfa is de dienstverlening vaak breder en staan we dichter bij onze klanten.

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen in het Westland actief te blijven. Een ondernemend gebied, waarin het ondernemerschap niet alleen bloeit in de glastuinbouw, maar ook in vele andere sectoren. 

Het jaar is omgevlogen en ik voel me thuis bij een van de grotere accountants- en advieskantoren van ons land. Maar, wel een kantoor met een sterk decentrale structuur, met lokaal ondernemerschap. Ik kijk uit naar de komende jaren.