Banner

Barry Baljeu: 'Veel redenen om bij Alfa te werken'

4 juli 2023 | Door:  Barry Baljeu

Het is al enkele weken heerlijk weer in het Westland. Binnen in het kantoor bij Alfa is het gelukkig lekker koel. De zomervakantie is in aantocht, maar ook de gebruikelijke regen- en onweersbuien komen dreigend dichterbij. Reden voor Barry Baljeu om snel naar huis te fietsen en een Teams vergadering op te starten, zodat ik kan kennismaken met deze praatgrage klantbeheerder

Veel redenen om bij Alfa te werken

“Gelukkig is het niet zo ver”, lacht Barry als hij oppopt in het scherm. “Ik woon in De Lier, dat is hier drie kilometer en tien minuten fietsen vandaan.” Waar anderen dagelijks uren in de file vertoeven om heen en weer naar het werk te reizen, is dat voor Barry een lachertje. Deze korte afstand is slechts een van de vele redenen dat Barry al 24 jaar voor Alfa werkt. “Net als veel collega’s was ik vroeger op school goed met cijfertjes. Op de middelbare school was ik niet best in talen, maar in wiskunde was ik wél goed”, lacht Barry. “En waar je goed in bent, ga je in verder. Daarbij kan ik geen ‘nee’ zeggen. Dus toen ik in 1999 van de voetbaltraining terug naar huis naast Toni reed en ik vertelde dat mijn contract afliep, keek hij eens een keer opzij en zei: ’Morgen solliciteer jij bij Alfa’. Zo gezegd, zo gedaan en de rest is geschiedenis. Vanaf de eerste dag dat ik het kantoor binnenstapte, voelde ik me hier thuis. Ik weet nog dat ik een kopie van mijn ID-kaart kwam brengen, voordat ik definitief zou starten bij Alfa en rechtstreeks uit de tuin in mijn jaren ’90 trainingspak op kantoor aankwam. ’Wil je anders even het kantoor zien?’ vroeg de teamleider. ‘Maar ik zie er niet uit’, zei ik. ‘Joh, wat geeft dat, we gaan gewoon even kennismaken’, was het antwoord. Die sfeer is voor mij belangrijk”. Natuurlijk is er in de loop van al die jaren wel het nodige veranderd op het gebied van accountancy, legt Barry uit. “Het is zakelijker geworden. Alfa is enorm gegroeid. Maar die sfeer van toen hangt er nog steeds. Die is gebleven.”

Transport

Barry is bij Alfa als assistent-accountant begonnen, maar is zoals veel collega’s doorgegroeid binnen het bedrijf. “Ik heb de mogelijkheid gekregen me te blijven ontwikkelen en bij te scholen.” Inmiddels houdt Barry zich veel bezig met een groot aantal transportbedrijven. “Wij zijn sterk in de transportsector en hier liggen nog veel mogelijkheden om te groeien. Samen met mijn directe collega’s en met het TopTeam Transport bekijken we de mogelijkheden en proberen we Alfa op dit vlak op een nog hoger plan te brengen. Dat is heel leuk om te doen.”

Verkeerde trainingspak

Ook buiten werktijd om is Barry met cijfers bezig. Als penningmeester van de plaatselijke voetbalclub v.v. Naaldwijk. Tevens zorgt hij, samen met een aantal andere vrijwilligers voor de financiële huishouding van de club. “Ik moet soms opletten dat ik me niet vergis”, grinnikt Barry, “want mijn zoontjes spelen bij v.v. Lyra. Die train en coach ik ook. Ik moet het niet wagen met mijn Lyra-trainingspak op het complex van Naaldwijk aan te komen, want dan krijg ik waarschijnlijk wel een opmerking naar mijn hoofd”.  

Toekomst

Er is voor Barry geen reden om Alfa de rug toe te keren. “Als ik het nog vierentwintig jaar volhoudt, ben ik precies op de pensioengerechtigde leeftijd. Het belangrijkste voor mij is dat ik plezier houd in mijn werk én dat er oprechte aandacht is voor de klanten. Als een klant je nodig heeft, is snel terugbellen een kleine moeite. Samen met het team dat om de klant heen staat, willen we er zijn voor onze klanten. Door het jaarlijkse kansgesprek met het klantteam zorgen we voor het teamgevoel. Ik wil er echt zijn voor mijn klanten, misschien is dat dan ook de reden dat veel klanten al zo lang in mijn bestand zitten. Echte aandacht! Daar gaat het mij om!”

Barry Baljeu

Barry Baljeu

Senior klantbeheerder

088 2532458 | bbaljeu@alfa.nl


Meer over Barry