Krijg belastingvoordeel voor milieuvriendelijke investeringen met de Milieu-Investeringsaftrek (MIA)

Als je overweegt om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) een aantrekkelijke fiscale regeling die je kan helpen bij het realiseren van je groene doelen. Met de MIA kan de overheid je financieel tegemoetkomen door tot 45 procent van de investeringskosten te laten aftrekken van je fiscale winst.

Hoe werkt de MIA?

De MIA is ontworpen om investeringen te stimuleren die bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst. Om in aanmerking te komen, moeten de bedrijfsmiddelen voldoen aan milieucriteria en bijdragen aan een verminderde milieubelasting. Het specifieke investeringsbedrag kan variëren en wordt bepaald op basis van de milieueffecten van de investering.

Voorbeelden van investeringen die in aanmerking komen:

Voldoet jouw investering aan de MIA-voorwaarden?

Om gebruik te maken van de MIA, moet je investering voldoen aan de gestelde milieucriteria en passen binnen de bijbehorende investeringscategorieën. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw investering aan deze voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de MIA.

VAMIL

De VAMIL biedt de mogelijkheid om 75 procent van de investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of hoe langzaam je afschrijft, bepaal je als ondernemer (eventueel met jouw accountant) zelf. Daarnaast is het voor een aantal investeringen mogelijk om beide regelingen toe te passen.

Hulp nodig bij de MIA of VAMIL of een aanvraag laten indienen?

Wil je meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek en ontdekken hoe deze regeling jouw bedrijf kan ondersteunen bij milieuvriendelijke investeringen? Neem dan contact op met onze adviseurs via telefoonnummer 088-2533242 of stuur een e-mail naar subsidieadvies@alfa.nl. We staan klaar om je verder te helpen!