Banner

Werkplekken waar je blij van wordt

20 september 2019 | Door:  Trees Fokkinga

"Alfa Accountants en Adviseurs had een duidelijke visie over hoe zij hun nieuwe kantoor wilden gaan inrichten”, vertelt Ronald Kramer, eigenaar van ProBir. “Een open en warm kantoor, waar de medewerkers de ruimte hebben om rustig te werken, waar de akoestiek goed is en er een goede energie is om in te verblijven. Licht en modern, passend bij hun identiteit.”

BREAAM als vertrekpunt

Met die kernwaarden is het ProBir Projectteam aan de slag gegaan. Grootste inspiratiebron daarbij was de schil van het gebouw zelf. Kramer: "Daarin zijn eerlijke, natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Het pand van Alfa Leeuwarden is gebouwd volgens de hoogste BREEAM outstanding standaard, de duurzaamheidsvisie waar Alfa naar streeft. Het is het meest duurzame en energiezuinige kantoorgebouw van Noord Nederland. Het is voor ons een vertrekpunt geweest voor veel van de keuzes die voor het interieur zijn gemaakt. Duurzaamheid is absoluut de leidende factor in dit project.”

Van buiten naar binnen

In nauwe samenwerking met Paula Huizenga van ByPaula, die als interieurontwerper/- stylist werd ingeschakeld, is een interieurplan gemaakt. Kramer: “We hebben gekozen voor open ruimtes, afgewisseld met concentratieplekken en lichte kleuren. Ook hebben we gezorgd voor een goede klimaatbeheersing. De kleurstellingen zijn doorgetrokken van buiten naar binnen, waardoor er een zeer natuurlijke uitstraling komt waarin je je snel thuis voelt. Overal in het gebouw heb je dan ook nog eens een prachtig uitzicht over de omgeving vanachter je bureau.”

Het effect van groen

In het interieurontwerp is rekening gehouden met duurzame materialen die toekomstbestendig zijn. Zo hebben de kantoorruimtes zit-sta bureaus om een ergonomische werkhouding te creëren. De stoelen zijn gemaakt van gebruikte petflessen. Een aantal bestaande bureaustoelen is opnieuw gestoffeerd en een aantal bestaande werkplekken volledig hergebruikt. ProBir bouwde het maakwerk meubilair zelf in, waaronder de eigen ontworpen en geproduceerde balie, het ontvangstmeubilair, de keukenopstelling, het restaurantmeubilair en pantry’s op de verdiepingen. Het enorme karpet dat in de videoruimte is gelegd, is gemaakt van hergebruikt materiaal en door ProBir zelf bedacht. Verder vind je veel groen terug op de werkplekken. Kramer: “Dat is goed voor de akoestiek, en heerlijk voor het welbevinden in het pand. Het zuivert de lucht en het groen geeft een mooie look and feel aan het geheel, dus aan alle kanten positief effect.”

Plastic vissen

Het was niet voor het eerst dat Alfa Accountants en Adviseurs en ProBir Kantoorinrichting samenwerkten. Al sinds 2013 wordt er over en weer werk geleverd. En de samenwerking gaat ver. Op uitnodiging van kantoormeubelproducent Vepa én ProBir heeft een duurzaamheidscommissie van Alfa naar plastic gevist in de grachten van Amsterdam. Met het plastic dat uit de grachten wordt gevist, maakt Vepa weer nieuwe kantoormeubelen. Kramer: “Door af te stappen van gebaande paden krijg je totaal nieuwe oplossingen als resultaat. Daarin geven we elkaar de ruimte en vrijheid en dat werkt heel prettig.” ProBir kijkt terug op een heel fijne samenwerking met alle partners.

Trees Fokkinga

Trees Fokkinga

Managementassistente/ PR & Marketing

088 2532313 | tfokkinga@alfa.nl


Meer over Trees