Banner

Stagelopen bij Alfa is zo gek nog niet…

3 juni 2022 | Door:  Mark Vermeulen

Stagelopen. Dé manier om uit de theorie te stappen en in de praktijk het werkveld te verkennen. Het is ontdekken hoe je dat wat je leert op school kan inzetten binnen een bedrijf. En het is inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en eventuele tekortkomingen. Deze vier stagiaires stonden niet per se te springen om met hun stage te starten. Vooral het onbekende van het werkende leven maakte het spannend. Echter nu het einde in zicht is, willen ze niet meer weg.

Rotklusjes

“Als stagiair moet je vast alle rotklusjes doen,” is wat Isa Dekker uit De Weere dacht. De derdejaars studente Accountancy aan de Hogeschool Inholland had geen idee. “Ik had het veel minder leuk verwacht dan hoe het is. Bij Alfa horen we er echt helemaal bij. Ik leer super veel en snap nu ook het proces veel beter. Ik snap waarvoor ik de dingen die ik op school leer moet leren. Bovendien ben ik er nu ook achter welke richting ik op wil. Een win-win dus, deze stage.”

Iets met cijfers

Klasgenoot Nicolette Nelis uit Noordbeemster kende de Alfa organisatie al langer. Haar ouders zijn er klant met hun bedrijf. Voor haar dus geen lastige keuze waar stage te lopen. Al was ze vooraf erg benieuwd of de stage zou passen bij haar verwachtingen. “Dat ik iets met cijfers wilde gaan doen, dat weet ik al een tijdje. De exacte vakken liggen me nu eenmaal goed op school. Bij deze stage kan ik voor het eerst die cijferkennis in de praktijk toepassen en dat blijkt gelukkig net zo leuk als gehoopt.”

Frisse tegenzin

Hetzelfde geldt voor derdejaars student Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam, Tyena William uit Purmerend. Zij had nog nooit stagegelopen. Eenmaal aangekomen op haar eerste werkdag bij Alfa Heerhugowaard werd ze, naar eigen zeggen, met open armen ontvangen. “In plaats van meekijken mogen we hier gelijk meedoen. We voeren dezelfde taken uit die iedereen uitvoert, alleen met het verschil dat ons werk gecontroleerd wordt uiteraard. Met onze stagebegeleider bespreken we elke stap die we hebben gezet en onderbouwen deze. Ongelooflijk leerzaam om gelijk zo te kunnen meewerken.”

Extra motivatie

Voor Marcel Koning uit Wieringerwerf gaat het iets anders dan bij de dames. De vierdejaars student HBO Finance aan de Hanzehogeschool studeert af bij Alfa. Hij werkt vier dagen mee en werkt één dag aan zijn onderzoek. “Hoe het zit met de fiscale aspecten van stikstofrechten, daar gaat mijn scriptie over. Een actueel onderwerp waar, binnen heel Alfa, veel vraag naar is. Vooraf had ik niet gedacht dat ik het uitpluizen zo leuk zou vinden. Wanneer je merkt dat je onderzoek echt nut heeft, dan is dat een extra motivatie om nog meer je best te doen.”

Teamspirit

Wat ze alle vier vooral kunnen waarderen, is het stukje aandacht binnen Alfa door alle collega’s. “We zijn echt onderdeel van het team. We worden overal bij betrokken en kunnen bij iedereen terecht voor vragen. Je voelt je nooit te veel. Van medestudenten die bij andere bedrijven werken, horen we nog wel eens andere verhalen,” aldus Tyena.

Traditiegetrouw gingen ze recent uit eten met directieleden Mark Vermeulen en Maarten Dekker vertelt Isa tot slot: “We kregen een uitnodiging om de stageperiode te evalueren. Aan het einde van de avond kregen we echter allemaal ook een aanbod om in ieder geval de zomermaanden nog te blijven werken. Een aanbod dat natuurlijk niemand heeft afgeslagen!”

Helemaal zo gek nog niet, dat stagelopen bij Alfa…