Banner

Maak kennis met directievoorzitter Maarten Dekker

09-09-2022 | Door:  Mark Vermeulen

Zijn ambities steekt hij niet onder stoelen of banken. Heeft hij nooit gedaan. Op drieëntwintigjarige leeftijd stapte hij Alfa Accountants en Adviseurs Heerhugowaard binnen. Om er tot op de dag van vandaag niet meer weg te gaan. Inmiddels zijn we bijna twintig jaar verder en geeft Maarten Dekker, samen met oud-studiegenoot Mark Vermeulen, al een aantal jaren leiding aan het succesvolle kantoor. Hij kreeg een kans en pakte die met beide handen aan.

Maarten: “Na een uitstapje van een halfjaar buiten de accountancy, kwam ik bij Alfa voor een afstudeeropdracht.  Het idee was om de Accountancywereld nog verder te ontdekken. De klik is er echter vanaf het begin geweest. Net als diverse uitdagingen en de vrijheid om mezelf, het team en daarmee het bedrijf te ontwikkelen en te laten groeien. Bijna twintig jaar klinkt lang, maar zo voelt het helemaal niet. En gelukkig maar.”

In de genen

Leidinggeven en de lijnen uitzetten zat er op jonge leeftijd al in. Al vroeg werkte hij op het ouderlijke tuinbouwbedrijf van zijn vader en moeder. Regelde hij de landwerkzaamheden voor het rooien van de tulpen. “Heel even heb ik getwijfeld om het familiebedrijf in te stappen. Mijn interesse lag en ligt echter meer op het bedrijfseconomische vlak, dan op het agrarische vakgebied. Het werd HEAO Accountancy. Toch kom ik er niet onderuit dat landbouw in mijn genen zit. Het is dan ook niet zo gek ook dat we bij Alfa veel MKB AGRO bedrijven mogen adviseren.”


Trots

Maarten is trots op het bedrijf. Op hoe het zich heeft ontwikkeld en nog altijd aan het ontwikkelen is. Maar hij is vooral trots op het team. “Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet de man van de cijfers. Ik houd er meer van om met de grote lijnen en de lange(re) termijn bezig te zijn. Om na te denken over het waarom bepaalde dingen gedaan worden, en of dat niet beter of anders kan. De kennis die we met zijn allen samen bezitten heb ik daarbij echt nodig. Die hebben we allemaal nodig als adviespartners. Alle verschillende disciplines die aanwezig zijn vullen elkaar aan, houden elkaar op de hoogte en houden elkaar scherp.”

Bijblijven

Naast zijn dagelijkse rondje door kantoor waar hij zijn oor te luisteren legt, schuift hij samen met alle collega’s in Heerhugowaard elke maand aan tafel. De zogenoemde ‘eet en weet’-lunch is inmiddels een begrip. Voor Maarten zijn deze maandelijkse bijeenkomsten waardevol. “Door samen in een ontspannen sfeer bij te praten zijn we allemaal weer op de hoogte van wat er speelt en kunnen we ons daarna nog beter focussen op ons werk. Een simpel boterhammetje zorgt voor een nog betere teamprestatie. Hoe mooi is dat!”  

Of hij over twintig jaar nog steeds bij Alfa werkt, hij is dan immers nog maar 62, daarover is hij stellig. “Nee is het antwoord. Niet dat ik dan niet meer wil werken. Integendeel. Ik heb tegen die tijd zoveel kennis vergaard, dat wil ik zeker niet verloren laten gaan. Maar ik ben van mening dat je tijdig ruimte moet maken voor de volgende generatie. Dat hebben mijn voorgangers mij ook gegund. En daar ben ik ze nog altijd heel dankbaar voor.”