Banner

Klant versus adviseur: Evers Partners

2 februari 2021 | Door:  Mark Vermeulen

Piet Krop: “Wij gaan met je mee naar Alfa, dan weet je dat alvast”

Piet Krop is algemeen directeur van EversPartners, een ingenieursbureau met 80 medewerkers in Beverwijk. Het is een eigentijds bureau dat op een persoonlijke en creatieve manier omgaat met vraagstukken op het gebied van woningbouw, industrie en utiliteitsbouw. EversPartners werkt onder meer voor grote klanten als Tata Steel, KLM en Albert Heijn en vele vastgoedontwikkelaars.

"Bij ons is het zo dat je geen zaken doet met de tent, maar met de vent. Dat is in zekere zin ook zo met Mark. Ik ken hem al heel lang, al vanaf het moment dat hij bij Deloitte aan zijn carrière begon. Alle fasen daarna heb ik meegemaakt. Drie jaar geleden besloot hij om over te stappen naar Alfa. Daar was ik niet zo blij mee. Ik heb er een half uur over nagedacht en toen heb ik Mark gebeld: ‘Wij gaan met je mee naar Alfa, dan weet je dat alvast.’ Mark vult de dienstverlening in, zoals ik het graag heb en hij geeft ongevraagd advies. Kijk, iedere accountant kan een jaarrekening voor je maken, maar ik heb behoefte aan een accountant die ook echt meekijkt naar – en adviseert over – de manier waarop ik aan het ondernemen ben. Ik zie hem dus niet zozeer als mijn accountant, maar vooral als mijn adviseur. We zijn het niet altijd met elkaar eens en dat is ook goed. Je moet discussiëren om scherp te blijven. Ik heb juist mensen nodig die zeggen: ‘Het zit eigenlijk zó, denk er nog maar eens over na.’ Het is belangrijk om als ondernemer te weten welke risico’s je neemt, zodat je weloverwogen besluiten kunt nemen.

In de afgelopen jaren hebben er meerdere aandelentransacties plaatsgevonden waarbij Mark mij geholpen heeft. Dat zijn persoonlijke zaken, waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Op dit soort momenten bewijst Mark zijn meerwaarde. Ik ben blij met de keuze voor Alfa. Het is ook een groot kantoor, maar dan met kleine units. Als ik een erg complexe vraag stel, dan wordt die besproken in het multidisciplinaire team van Mark en zijn collega’s. Ik krijg vervolgens een onderbouwd advies, dat is prettig. Wat dat betreft is er veel kennis en knowhow in huis.”

Mark Vermeulen: “We zijn in onze communicatie direct naar elkaar” 

Accountant Mark Vermeulen stapte in 2018 na veertien jaar Deloitte over naar Alfa, waar hij relatiemanager werd. Sinds vorig jaar is hij directeur van de vestigingen in Heerhugowaard en Purmerend. EversPartners ging met hem mee.  

"De relatie met Piet gaat ver terug, naar een periode nog voor mijn Alfa-tijd. Ik ben in 2005 als assistent accountant bij Deloitte voor EversPartners gaan werken en ben uiteindelijk doorgegroeid naar de functie die ik nu heb. Piet stond toen aan het begin van zijn carrière als directeur, ik aan het begin van mijn eigen professionele carrière. We zijn met elkaar meegegroeid, maar gaandeweg is hij meer het commerciële pad opgegaan. Het mooie van EversPartners vind ik dat je iedere week dat je contact hebt, weer verrast wordt.

Waar Piet heel goed in is, is het verbinden van mensen. Als hij nieuwe kansen ontdekt, weet hij mensen uit zijn omgeving daarin met zich mee te nemen. Dat doet hij ook voor mij als accountant. Dan hoor ik: ‘Ik heb een interessante ondernemer gesproken, je moet een keer met hem of haar om de tafel gaan zitten.’ Dat waardeer ik uiteraard enorm. Ik heb weleens gezegd: ‘Piet, dat doe je nu wel, maar wat zou je ervoor terug willen hebben?’ Dan zegt hij: ‘Dat je er voor me bent, vind ik genoeg.’

Onze gesprekken gaan niet altijd over financiële of fiscale zaken. Soms is het voor Piet ook even prettig om van zich af te praten wat er allemaal speelt binnen de onderneming. Ik kan niet met alles iets, maar dat ik er ben met een luisterend oor, is voor Piet voldoende. Nee, hij neemt niet alles van mij aan. Er is wel discussie, en dat moet ook. Immers, hij heeft geen adviseur nodig om ja te knikken en mee te buigen, maar om kritisch te zijn. We zijn in onze communicatie direct naar elkaar – dat vind ik prettig en Piet waardeert dat ook.

EversPartners is een prachtige onderneming en heeft de afgelopen jaren een mooie groei gerealiseerd. Ik vind het fijn dat ik daar als adviseur een bijdrage aan heb kunnen leveren. Ook in de huidige omstandigheden weten Piet en zijn collega’s nieuwe kansen te benutten. Dat hij met mij meegegaan is naar Alfa, is een groot compliment geweest. Deloitte heeft zich daar erg soepel in opgesteld. Mooier kon het niet.

Bezoek de website van EversPartners