Banner

Een stage bij Alfa Accountants en Adviseurs Heerhugowaard

12-10-2023 | Door:  Celine Klaver

Een stage bij Alfa Accountants, is een accountantskantoor niet saai? 

In dit artikel delen vier enthousiaste stagiaires, Dennis Buter, Mila Noot, Niek Vermue en Lailana Fisscher hun ervaringen bij Alfa Accountants en Adviseurs in Heerhugowaard, een accountantskantoor gespecialiseerd in de sectoren MKB- Agro, veehouderij, MKB en fiscale/juridische dienstverlening. Elk van hen brengt een unieke achtergrond en perspectief mee naar hun stage, wat een interessant inzicht geeft in de diverse stages die mogelijk zijn bij Alfa. Alle vier de stagiaires zijn gestart in september en lopen stage tot januari/februari 2024. 

Dennis Buter, een 21-jarige student Tuin en Akkerbouw aan de Aeres Hogeschool in Dronten, deelt zijn ervaringen als stagiair bij de bedrijfskundige afdeling, gericht op de agro-sector. Dennis volgt twee stages waarbij hij zijn ene stage bij de CAV Agrotheek combineert met de stage bij Alfa. Buiten zijn studie om is Dennis werkzaam bij Dutch Flora in Warmenhuizen en is hij bekend met bloembollenexport. Zijn interesse voor sleutelen aan machines en de ervaring in de agrarische sector hebben geleid tot een stage bij Alfa. Hoewel de stage niet volledig aansluit bij zijn opleiding, waardeert Dennis de relaxte werksfeer, de behulpzaamheid van zijn collega's, en de leermogelijkheden, met name op het gebied van klantinteractie. 

Mila Noot, een 16-jarige studente Office Management aan het Horizon College in Alkmaar, vertelt over haar stage op het secretariaat. Ze leert veel over de diverse werkzaamheden die bij secretariële taken behoren zoals het gebruik van verschillende tools zoals Digioffice, AFAS, agendabeheer van Outlook, telefoneren en doorverbinden. Hoewel telefoneren soms nog een uitdaging is, waar ze enthousiast aan werkt, waardeert ze de gezellige werksfeer en eerlijke, sociale collega's. Haar stagebegeleidster ondersteunt haar goed en helpt haar haar leerdoelen te bereiken. In haar vrije tijd geniet Mila van basketbal (4 keer in de week een training, op zaterdag en soms op zondag een wedstrijd), ontspannen met vriendinnen, en vakantie. Mila omschrijft zichzelf in drie woorden als: enthousiast, chaotisch en loyaal. 

Niek Vermue, een 21-jarige student Dierveehouderij en Ondernemerschap, evenals Dennis studerend aan de Aeres Hogeschool in Dronten doet zijn ervaringen bij Alfa op bij de afdeling Veehouderij. Niek is woonachtig in Warmenhuizen waarbij hij samen met zijn ouders een melkveehouderij runt naast zijn studie. Hij geniet van de afwisseling tussen klantbezoek en accountancywerk en waardeert de positieve en open bedrijfscultuur. Niek is tevreden met de begeleiding en ziet voldoende mogelijkheden voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Niek wordt blij van koeien die er qua exterieur mooi uitzien en voelt zich thuis tussen enthousiaste mensen. Een van de uitdagingen die Niek tegenkomt is om een ondernemer in de veehouderij in een financieel/emotioneel moeilijke positie een goede uitkomst te kunnen bieden, zeker met de steeds veranderende wet- en regelgeving. 

Tot slot deelt Lailana Fisscher, een 23-jarige studente Business Administration Control Specialist aan het Horizon College in Hoorn haar ervaring bij Alfa waar zij stage loopt bij de afdeling MKB. Ze is zeer tevreden over haar stage bij Alfa, waar ze zich bezighoudt met inkoop, verkoop, bankmutaties, en boekhouding. Lailana waardeert de open en gezellige werksfeer, de goede begeleiding van haar stagebegeleider, en de vele leermogelijkheden. In drie woorden omschrijft Lailana zich als: zorgzaam, leergierig en een doorzetter. Lailana is woonachtig in Obdam met haar kat en zou ooit nog eens willen leren gitaarspelen.  

Deze verhalen bieden een boeiend inzicht in de diverse ervaringen van stagiaires bij Alfa Accountants en Adviseurs in Heerhugowaard. Elk van hen waardeert de leerkansen, ondersteunende werkomgeving en de gevarieerde taken die ze tijdens hun stage mogen uitvoeren. Het is duidelijk dat Alfa niet alleen investeert in professionele ontwikkeling, maar ook in het welzijn van hun stagiaires, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor studenten om ervaring op te doen en te groeien in hun vakgebied. 

Celine Klaver

Celine Klaver

Assistent accountant

088 2532140 | cklaver@alfa.nl


Meer over Celine