Banner

Maak kennis met Roos Warners

29 april 2020 | Door:  Nicole Ensing

Roos kwam via studievereniging Check in contact met Alfa en van beide kanten was er een goede klik. Ze is een goede aanvulling voor het team. Inmiddels werkt Roos sinds januari naast haar studie als Assistent Accountant op de vestiging in Groningen. We vroegen Roos haar ervaringen met het inwerktraject in tijden van corona en hoe ze het werken bij Alfa ervaart.

Ik ben Roos Warners, 19 jaar en ik ben werkzaam als junior assistent account bij Alfa Accountants en Adviseurs Groningen- Assen. Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Accountancy te Groningen en voor deze opleiding aan ben ik geslaagd voor de HAVO. Toen ik 15 jaar was ben ik begonnen met werken bij de Albert Heijen in Borger, mijn woonplaats. Hier heb ik 3 jaar met veel plezier gewerkt. Toen ik in mijn eerste leerjaar zat heb ik eenmalig 40 uur stagegelopen bij Mijn Accountant, waarna ik een baan aangeboden kreeg. Hier heb ik tot eind 2019 gewerkt. Door georganiseerde evenementen van studievereniging Check ben ik aanraking gekomen met Alfa Accountants. Alfa en Mijn Accountant zijn twee bedrijven die niet te vergelijken zijn. Beide bedrijven zijn heel leerzaam om te werken en ik zie bij beide bedrijven veel dingen terug uit mijn studie die ik nu nog volg. Ik heb het bij Alfa erg naar mijn zin en vind het een leerzame tijd.

Inwerken tijdens Corona

Het is een andere start dan in je in het begin voor ogen had. In plaats van de collega’s leren kennen bij het zetten van een bakje koffie of tijdens een kaartspel tijdens de pauze, leer ik mijn collega’s nu kennen via de digitale weg. Ondanks dit maakt het mijn werk niet minder leuk. Het inwerken in deze periode vraagt om een stukje flexibiliteit en creativiteit. Ik heb veel contact met Marjon die mij helpt tijdens deze inwerk periode. Ook andere collega’s staan altijd klaar om mij te helpen en/of iets uit te leggen. Mijn werkzaamheden zijn in deze periode niet veranderd, maar de manier van ondersteuning wel. Ik bel nu vaak met collega’s in plaats van dat ze even aanschuiven aan mijn bureau.

Ik vind persoonlijk dat Alfa erg betrokken is bij haar werknemers tijdens deze bizarre periode voor ons allemaal. We krijgen geregeld als blijk van waardering een kleinigheidje zoals een bosje bloemen, dit vind ik heel mooi aan Alfa.

Positieve en informele werksfeer

Alfa is een professioneel, ondernemend en klantgerichte organisatie. De manier waarop de collega’s met elkaar omgaan zorgt voor een positieve en informele werksfeer. Ik ben op het werk voornamelijk bezig met het bijwerken van administraties en het doen van Btw-aangiftes. Het leukste aan mijn werk vind ik dat je merkt dat de klanten bij ons tevreden en dankbaar zijn. In deze periode mis ik de gezelligheid met de collega’s. Nu werk je structureel thuis, waar je normaal veel gezelligheid had van collega’s. Vooral het kaartspel pesten in de pauze met collega's mis ik erg!

De bezige bij

Naast werken handbal ik graag. Dit doe ik drie keer in de week bij H.V. Borger, de plaatselijke handbalclub. Daarnaast vind ik het ook leuk om te reizen of met vrienden wat leuks te doen. Ook ben ik in mijn vrije tijd graag in Westerbork, daar woont mijn vriend. Iets wat mensen misschien niet van mij weten is dat ik verslaafd ben aan chocolade, hier kan je mij ’s nachts wel voor wakker maken.

Geniet van de kleine dingen

Uit deze periode leer ik dat gezondheid van familie, kennissen, vrienden en collega’s het belangrijkste is wat er is, de rest is bijzaak. Wat ik wil meegeven aan onze klanten is dat ze vooral rustig moeten blijven, het komt allemaal goed. Als ze vragen hebben of meer informatie willen over onze artikelen op sociale media, staan wij altijd voor hun klaar. Geniet van de kleine dingen, zo krijgt deze bizarre periode toch een positieve wending.

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole