Banner

“Het is prettig dat Alfa een heel flexibele werkgever is”

14 juni 2022 | Door:  Marjon van Wijk

Officieel is Geert Manting klantbeheerder bij Alfa. Maar enig talent als recruiter kan hem niet worden ontzegd: één berichtje naar via-via-kennis Sharon Meinen en Alfa Groningen is weer een ambitieuze medewerker rijker. Sinds 1 mei is zij als assistent accountant werkzaam in de vestiging aan de Rozenburglaan, voor drie en een halve dag per week. “Ik vind een goede werk-privébalans belangrijk en bij Alfa was 28 uur per week geen enkel probleem.”

Geen vacature op de website, geen open sollicitatie, zelfs geen headhunter: nee, het was ‘gewoon’ een berichtje van toekomstige collega Geert die Sharon attent maakte op Alfa. “Geert is een kennis van mijn schoonouders. Hij wist dat ik de accountancykant wel heel leuk vind en Alfa zocht mensen. Of in interesse had.” Die interesse was er zeker, van jongs af aan al. “Met cijfers werken vind ik leuk. Ik heb er daarom ook nooit aan getwijfeld om de hbo-studie bedrijfseconomie te gaan doen. Daarna heb ik twee andere functies gehad, als laatste op een financiële afdeling. Daar had ik al wat meer met de cijfermatige kant te maken, maar ik wilde graag liever deze kant op.”

‘Er was een klik’

De naam van Alfa kent ze. En na twee gesprekken is ze overtuigd. “Ik had een eerste afspraak met procesteammanager Marjon van Wijk. Ik vond het meteen al een goed en leuk gesprek. Ik heb mijn verhaal verteld, waar ik naar op zoek was. Ik had gelijk al het idee dat ik bij Alfa goed terecht zou komen. Er was direct een klik. We hebben elkaar nog een keer gesproken en we waren allebei heel enthousiast.”

Woonplaats Westerbork

Sinds een paar weken is Groningen dan haar nieuwe werkplek, op drie kwartier rijden van haar woonplaats Westerbork. “Ja, het is wel een stukje rijden. Ik werk nu een ochtend in de week thuis en de rest van de dagen op kantoor. We hebben twee kinderen, van twee jaar en van zeven maanden, en de werk-privébalans vind ik heel belangrijk. Op de dagen dat ik vrij ben vind ik het leuk om uitstapjes met de kinderen te maken. Bij Alfa was 28 uur per week geen probleem. Het is prettig dat Alfa een heel flexibele werkgever is.”

Studie sluit goed aan

Die 28 uur worden nu vooral gevuld met thuisraken in de complexe wereld die accountancy heet. Sharon: “Wat ik doe? Als assistent accountant ben ik vooral voor mkb- en agrarische bedrijven de administratie en de aangifte omzetbelasting aan het doen. Ik zit er pas een maand, dus er is nog weinig van te zeggen. Veel dingen gaan prima zelfstandig. Alleen met een btw-aangifte heb je weleens wat hulp nodig. En ik heb gemerkt dat die hbo-studie bedrijfseconomie eigenlijk wel goed aansluit bij wat ik nu doe. Dit werk vind ik superleuk.”

Warm welkom in Groningen

En behalve met Geert Manting is ook de kennismaking met alle andere collega’s goed bevallen, kan Sharon na haar eerste maand al zeggen. “Ik heb een heel warm welkom gekregen. Iedereen hier op kantoor is heel behulpzaam. Er hangt hier bij Alfa in Groningen een goeie sfeer. Ik was op zoek naar een functie als deze, en ik heb ‘m gelukkig gevonden!”

Marjon van Wijk

Marjon van Wijk

Procesteammanager

088 2531554 | mvanwijk@alfa.nl


Meer over Marjon