Bij Alfa kan je groeien in persoonlijk leiderschap

4 februari 2021 | Door:  Nicole Ensing

Alfa biedt jonge, ambitieuze collega’s een Professioneel Ontwikkeltraject (PO-traject) aan waarbij ze in twee jaar tijd de kans krijgen om te groeien in hun vakgebied. Een onderdeel van dit PO-traject is de opleiding Persoonlijk Leiderschap. Een brede opleiding, waarbij jij als persoon centraal staat in de context van professionaliteit, loopbaan, adviseur en klant.

Vorige week hebben collega’s Hellen Waaijer-Boom, jr fiscaal adviseur en Wouter Vieveen, bedrijfskundig adviseur hun tweejarig PO traject afgesloten en een officieel erkend post hbo-certificaat in ontvangst mogen nemen. Ben je benieuwd hoe zij dit traject hebben ervaren en wat dit traject hun heeft gebracht? Lees hieronder de ervaringen:

Hellen: "Door het volgen van deze opleiding heb ik mijzelf meer kunnen ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en adviesvaardigheden."

Wouter vertelt: "Het was leuk en interessant om mee te doen met het PO-traject. In het traject heb ik onder andere geleerd hoe ik reageer in situaties en hoe anderen daarop kunnen reageren. Zo kom je er achter dat dit wellicht met elkaar kan botsen en hoe je kunt voorkomen dat je met elkaar botst. Doordat je met een groep collega’s optrekt zie je de verschillende reacties en het voorkeursgedrag van verschillende mensen. Zo leer je van elkaar om je eigen valkuilen in de toekomst te kunnen tackelen of anderen beter te helpen. Iets waar je vaak genoeg mee geconfronteerd wordt. Het grote voordeel vind ik dat je directe terugkoppeling krijgt en je adviesvaardigheden hierdoor in rap tempo kan trainen/opschalen. Als ik dezelfde ervaring in de praktijk zou moeten opdoen zou dit mij veel meer tijd kosten om tot dezelfde inzichten te komen.

Een ander voorbeeld is het belang van doorvragen in het begin van een gesprek. Ik ben net als de meeste mensen geneigd om in een gesprek direct alle kennis op tafel te gooien en te delen met de partij die tegenover mij zit. Door het PO-traject heb ik geleerd om meer door te vragen en daarna pas de materie in te duiken, hierdoor merk je dat de vraag van de partij die tegenover je zit anders kan zijn dan wat je van tevoren zelf bedacht had."

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole