Banner

Vanaf 5 maart subsidie beschikbaar voor Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

20 februari 2024 | Door:  Henk Kroeze

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat ondernemers die willen verduurzamen de terugverdientijd van elektrische machines kunnen verkorten. Dit om uiteindelijk de energietransitie te laten versnellen. De subsidie compenseert het verschil tussen de aanschafprijs van een elektrische machine tegenover de aanschafprijs van een diesel- of benzine machine. Dit verschil wordt tot maximaal dertig procent vergoed, als de subsidie gecombineerd wordt met de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

De Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) kan vanaf 5 maart 2024 worden aangevraagd. Wij raden je aan om je aanvraag snel in te dienen, aangezien afgelopen jaar de subsidie binnen één dag was overtekend. De subsidie wordt toegekend op basis van volgorde van binnenkomst. 

Voordeel van elektrische machines

Er zijn verschillende voordelen die zijn gekoppeld aan het gebruik van elektrische machines in jouw bedrijf. Ten eerste kan het gebruik van elektrische machines jou concurrentievoordeel opleveren. Grote opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld gemeenten, zullen op zoek gaan naar een samenwerking met duurzame bedrijven. Ten tweede is het gebruik van elektrische machines goedkoper. Met de stijgende accijns op benzine en diesel en de visie van de overheid om deze brandstoffen uit te bannen, gaan de prijzen van fossiele brandstoffen alleen maar stijgen. Tot slot heeft het gebruik van elektrische machines een positieve impact op het imago van jouw bedrijf.

Voordelen van deze subsidie

Zodra aan de bovenstaande voorwaarden voldaan wordt, kan de subsidie worden aangevraagd.

Bereid je voor op verandering

De regelgeving op het gebied van emissies wordt steeds strenger. Overheden stellen steeds hogere eisen aan de uitstoot van voertuigen en machines, dit neemt naar verwachting alleen maar toe. Door te investeren in emissieloos bouwmaterieel kunnen bijvoorbeeld loonwerkbedrijven zich voorbereiden op veranderende wet- en regelgeving en tevens toekomstige kosten vermijden. De adviseurs van Alfa dragen hieraan bij. Zo helpen wij ondernemers bij het navigeren door de complexe regelgeving, het identificeren van subsidiemogelijkheden en het optimaliseren van de investeringsstructuur. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Henk Kroeze

Henk Kroeze

Bedrijfskundige

088 2532231 | hkroeze@alfa.nl


Meer over Henk