Banner

Uitgelicht: Mens in Bedrijf

17 december 2018 | Door:  Monique Dittrich

Monique Dittrich: "Ik word blij van de bewegingsvrijheid en diversiteit"

Monique Dittrich, klantbeheerder vestiging Hoogeveen, rondde 19 jaar geleden haar studie bedrijfseconomie af en solliciteerde daarna bij Alfa. Monique: "Ik kon in die tijd bij drie werkgevers beginnen, maar het gesprek bij Alfa voelde gelijk goed en de doorgroeimogelijkheden spraken me erg aan. Ook speelde voor mij mee dat ik hier gelijk met mijn AA-studie kon beginnen."


Monique: "Ik begon destijds als assistent op een kantoor in Erica, waar ik startte met inboeken, maar wat zich uitbreidde met het samenstellen van rapporten en het verzorgen van diverse aangiftes. Eerst van eenmanszaken en vof's, later ook van BV's. Vervolgens controleerde ik de werkzaamheden van assistenten (onder andere bij btw-aangiftes), en mocht ik ook voor het eerst met een klantbeheerder mee naar een klant om de jaarrekening te bespreken. Erg leuk! Daarna kreeg ik mijn eigen klanten toegewezen. Eerst wat kleine klanten, later ook de grotere. Mijn huidige klantenportefeuille bestaat inmiddels uit een heel divers palet aan mkb- en tuinbouwbedrijven, BV's en de wat grotere structuren, maar ik heb ook zzp'ers. Ik haal de meeste voldoening uit de diversiteit van mijn baan, in de ruimste zin van het woord. Ik kom bij heel verschillende ondernemers over de vloer en het geeft mij veel energie als ik hen verder kan helpen met hun bedrijf. Dat vind ik de leukste kant van het vak. Ik houd van de passie en prettige eigenwijsheid van ondernemers. En natuurlijk ook van de cijfers, maar juist de combinatie vind het mooist. Verder gebeurt er veel in ons vak; automatisering, steeds wijzigende regelgeving, waar je op moet anticiperen."

Blijven leren en bewegingsvrijheid

"Ik hecht waarde aan de laagdrempeligheid hier, collega's zijn goed benaderbaar, we staan voor elkaar klaar. Ook word je bij Alfa voortdurend gestimuleerd om jezelf te blijven ontwikkelen, te blijven leren. Daarnaast vind ik de bewegingsvrijheid hier heel prettig. Die krijg je, maar tegelijkertijd moet je wel laten zien dat je die vrijheid ook aankunt. In overleg is heel veel mogelijk (thuiswerken bijvoorbeeld), als je je werk maar goed doet. Ik zie mezelf hier voorlopig niet vertrekken."

Werken bij Alfa

Overigens, lijkt het jou leuk om bij Alfa te komen werken, of heb je vrienden of kennissen die een nieuwe werkkring zoeken binnen de accountancy? Ons devies: neem contact op, we gaan graag het gesprek met je aan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Kijk op http://www.werkenbijalfa.nl of neem direct contact op met HRM-adviseur Tim Baakman.

 

Relatiemagazine Mens in Bedrijf, editie december 2018


Dit artikel is geplaatst in ons Relatiemagazine Mens in Bedrijf, editie december 2018. Klik hier om het gehele magazine te lezen.

Monique Dittrich

Monique Dittrich

Klantbeheerder

088 2532256 | mdittrich@alfa.nl


Meer over Monique