Banner

Herma Bosma-Stoter de stem van Alfa Hoogeveen/Emmen

29 april 2021 | Door:  Herma Bosma

Wie al eens contact heeft opgenomen met Alfa Hoogeveen/Emmen, herkent haar stem uit duizenden. Sinds jaar en dag staat Herma je graag te woord. Kom je je administratie brengen/ophalen? Herma staat meteen voor je klaar. En daarnaast doet ze nog veel meer. Maar wie is Herma nu eigenlijk?

Sinds 1 oktober 1999 werkzaam als receptioniste bij Alfa, kantoor Hoogeveen. Hoe ben je bij Alfa gekomen?

 “Ik kwam met Alfa in contact, nadat ik administraties voor scholen had verwerkt en werkervaring had opgedaan bij andere accountantskantoren. Kantoor Hoogeveen was toen nog gevestigd op de oude locatie aan Het Haagje 109 te Hoogeveen. Sinds september 2009 is het kantoor aan de Jos van Aalderenlaan 1 te Hoogeveen gevestigd.”

Hoe bevalt het werken bij Alfa?

“Vanaf het begin heb ik het altijd naar mijn zin gehad en met plezier gewerkt; leuke collega’s en leuke werkzaamheden. Collega’s hebben oog voor elkaar en voor anderen, nuchtere mensen met beide benen op de grond. Dat vind ik belangrijk.”

Welke werkzaamheden verzorg jij?

“Naast de bediening van de telefooncentrale, is de hoofdzaak van mijn werkzaamheden het opmaken en verzenden van jaarrekeningen naar klanten, De manier waarop dit gebeurt is wel erg veranderd, in het begin verstuurden we alles op papier, nu veelal digitaal en steeds minder op papier. Naast werken op kantoor, is werken vanuit huis nu ook mogelijk. Ik heb altijd veel contact met klanten gehad, zowel via de telefoon als vanwege kantoorbezoek. Alfa organiseert leuke personeelsuitjes en personeelsavonden (zowel lokaal al landelijk).”

Pensioen

“Ik ben op mijn 44ste bij Alfa begonnen, daarom hoop ik vanaf 14 september aanstaande, samen met mijn man, van mijn pensioen (AOW-leeftijd) te kunnen gaan genieten. Welke inhoud ik hier precies aan ga geven? Dat weet ik nu nog niet, maar dat gaat zeker wel gebeuren. Als hobby mag ik graag puzzelen. Gelukkig is mijn opvolging al geregeld; Romy Veijer wordt hiervoor al ingewerkt. Dat komt zeker goed.”

Herma gaat Alfa verlaten, dat voelt voor ons nu nog best vreemd. Herma was en is een waardevolle kracht binnen onze organisatie. Wij zijn blij en dankbaar dat Herma zo lang bij ons heeft mogen werken en gunnen het haar, dat ze straks heerlijk kan genieten van haar welverdiende pensioen. Stiekem hopen we natuurlijk dat ze af en toe nog even langskomt. De koffie staat in ieder geval altijd voor haar klaar.