Banner

Accountant voor de varkenshouderij

De varkenshouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties, toenemende maatschappelijke aandacht, veranderend (internationaal) verdienmodel en toenemend benodigde innovatie en samenwerking. Enerzijds om internationaal voldoende competitief te blijven. Anderzijds om maatschappelijk geaccepteerd te blijven.

Als varkenshouder komt er dus veel op je af. Je bent druk met de werkzaamheden op je bedrijf. Daarnaast wil je financieel alles op orde hebben, maar ook vooruit kijken naar een duurzame toekomst. Dan is het prettig dat er een deskundig accountant met bedrijfskundige kennis naast je staat en je doelgericht adviseert over je bedrijfsvoering en strategie.

​Specialisten in de varkenshouderij

Alfa beschikt over deze deskundigheid in de varkenshouderij. Als varkenshouder profiteer je bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening; van het optimaliseren van je bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische en financiële advisering en planning (bij bijvoorbeeld uitbreidingen en herstructurering). Wij staan dichtbij jouw sector en helpen je graag verder. Je bent daarbij verzekerd van een doelgericht advies op bedrijfskundig, financieel, fiscaal en juridisch terrein. Méér dan accountants voor de varkenshouderij.

Inzicht in je financiële situatie; actueel en in de toekomst

Inzicht in je financiële situatie ondersteunt je bij het nemen van (ondernemers)beslissingen. Enerzijds voor de korte termijn; is je liquiditeitspositie en liquiditeitsontwikkeling voldoende voor bijvoorbeeld het opvangen van een eventueel prijsdal? Anderzijds voor de lange termijn; kan je de gewenste en noodzakelijke investeringen op je bedrijf doen? Heb je al nagedacht over de bedrijfsovername of staking van je bedrijf? Heb je voldoende rentabiliteitsperspectief na je bedrijfsovername? Resulteert de overdracht of staking in een voldoende financiële oude dag.

We ondersteunen je hierbij graag. Zo sta je sterk naar je eigen toekomst, maar ook in gesprekken met banken en/of andere kredietverstrekkers.

Dienstverlening agrarische wet- en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving ben je bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan productierechten, ruimtelijke ordening en milieu, pachtwetgeving en mestregelgeving.

Neem voor meer informatie contact op met een kantoor van Alfa bij jou in de buurt.

Lees de laatste artikelen over de varkenshouderijsector