Banner

Varkenshouderij

De varkenshouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties en sterke innovatie. Als varkenshouder profiteert u bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening van het optimaliseren van uw bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische planning. Wij staan dichtbij uw branche en helpen u graag verder. 

​Specialisten in de varkenshouderij

Alfa is specialist in de varkenshouderij. Van specifieke regelgeving tot strategische advisering (uitbreidingen, nieuwbouw, herstructurering) bij zeugenhouders en vleesvarkenshouders. U bent verzekerd van een doelgericht advies op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch terrein. Ook voor advisering op het gebied van uw kostprijs en uw voerwinst zijn we u graag van dienst. 

Administratie en accountancy

Jaarlijks krijgt u te maken met de inkomstenbelasting. Alfa beschikt over specialisten, die u werk uit handen willen nemen als het gaat om uw administratie, jaarrekening, loonadministratie en uw belastingaangiften zoals omzet- en inkomstenbelasting.  In uw jaarrekening is een bedrijfsanalyse inbegrepen, waarmee u uw resultaat kunt optimaliseren. Daarnaast ontvangt u jaarlijks een groepsoverzicht waardoor u uw resultaat kunt vergelijken met collega’s in de varkenshouderij. 

Dienstverlening agrarische wet- en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving bent u bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan productierechten, ruimtelijke ordening en mestregelgeving. 

Bedrijfsadvies

Daarnaast heeft u wellicht ook vragen als: “Waar sta ik met mijn bedrijf? En vooral: waar wil ik naar toe?” Op die vragen krijgt u bij Alfa een deskundig antwoord. Door ons sectorspecialisme kunnen wij uw strategie en bedrijfsontwikkeling tegen het licht houden en met u sparren over uw bedrijf en u begeleiden bij investeringen en kredietaanvragen. 

ROM-advisering  (milieuvergunning, welzijn, ammoniakreductie)

Vragen over ruimtelijke ordening en milieu (ROM) spelen op steeds meer bedrijven. ROM is onderdeel van strategische advisering aan Alfa-klanten. ROM sluit naadloos aan op andere dienstverlening, zoals het begeleiden bij en het opstellen van (ondernemings-)plannen.