Banner

Varkenshouderij

De varkenshouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties en sterke innovatie. Als varkenshouder profiteer je bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening van het optimaliseren van je bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische planning. Wij staan dichtbij jouw branche en helpen je graag verder. 

​Specialisten in de varkenshouderij

Alfa is specialist in de varkenshouderij. Van specifieke regelgeving tot strategische advisering (uitbreidingen, nieuwbouw, herstructurering) bij zeugenhouders en vleesvarkenshouders. Je bent verzekerd van een doelgericht advies op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch terrein. Ook voor advisering op het gebied van je kostprijs en je voerwinst zijn we je graag van dienst. 

Administratie en accountancy

Jaarlijks krijg je te maken met de inkomstenbelasting. Alfa beschikt over specialisten, die je werk uit handen kunnen nemen als het gaat om uw administratie, jaarrekening, loonadministratie en je belastingaangiften zoals omzet- en inkomstenbelasting.  In je jaarrekening is een bedrijfsanalyse inbegrepen, waarmee je jouw resultaat kunt optimaliseren. Daarnaast ontvang je jaarlijks een groepsoverzicht waardoor je jouwresultaat kunt vergelijken met collega’s in de varkenshouderij. 

Dienstverlening agrarische wet- en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving ben je bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan productierechten, ruimtelijke ordening en mestregelgeving. 

Bedrijfsadvies

Daarnaast heb je wellicht ook vragen als: “Waar sta ik met mijn bedrijf? En vooral: waar wil ik naar toe?” Op die vragen krijg je bij Alfa een deskundig antwoord. Door ons sectorspecialisme kunnen wij jouw strategie en bedrijfsontwikkeling tegen het licht houden en met je sparren over jouw bedrijf en je begeleiden bij investeringen en kredietaanvragen. 

ROM-advisering  (milieuvergunning, welzijn, ammoniakreductie)

Vragen over ruimtelijke ordening en milieu (ROM) spelen op steeds meer bedrijven. ROM is onderdeel van strategische advisering aan Alfa-klanten. ROM sluit naadloos aan op andere dienstverlening, zoals het begeleiden bij en het opstellen van (ondernemings-)plannen.