Banner

Geslaagd agro-event helpt ondernemers op weg om slimmer te ondernemen

16 februari 2023 | Door:  Hanneke Grevengoed - de Swart

Op dinsdag 7 februari 2023 is het al vroeg gezellig in de Evenementenhal in Gorinchem. Zo’n driehonderd bezoekers zijn er aanwezig, op uitnodiging van diverse vestigingen van Alfa Accountants en Adviseurs. Van ’s morgens negen tot half in de middag gaat het maar over één ding: ondernemen met je boerenverstand. Met het agro-event ‘De kracht van slim ondernemen’ neemt Alfa ondernemers mee in twaalf actuele thema’s.

Dat er een grote behoefte is aan kennis in deze roerige tijden voor ondernemers is duidelijk. Of die ondernemers in hun drukke bestaan ook tijd wilden vrijmaken voor bijna een hele dag weg van hun bedrijf?  “Dat was het enige deel van de dag dat we niet in de hand hadden”, zegt Hanneke Grevengoed-De Swart van de vestiging Amersfoort en belast met de organisatie. “We hebben ondernemers benaderd vanuit de kantoren Barneveld, IJsselstein, Raamsdonksveer, Langenboom, Gorinchem, Dodewaard, Aalsmeer en Bleiswijk.”

Ontvangst met koffie

Tussen negen en half tien ’s morgens is er een ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daarna openen Hans de Bie en Fou-Khan Tsang de dag. De aanwezigheid van Fouk, de voorzitter van de Raad van Bestuur, maakt nog eens extra duidelijk hoe sterk Alfa bij de agrarische sector betrokken is. Na een plenair gedeelte scheiden de wegen van de gasten zich. Voor de lunch staan voor ieder twee kennissessies van ongeveer een uur op het programma.

Toppers onder de sessies

Iedereen was vooraf in de gelegenheid aan te geven waar zijn of haar aandacht naar uitgaat. Toppers onder de sessies zijn ‘Het nieuwe GLB: wat betekent dit voor jou’, ‘Welke keuze maak jij in de stikstofuitdaging’ en ‘Fiscaal slim ondernemen met een hybride structuur’, een model om bij hoge winsten de fiscale druk te optimaliseren. Na de lunch stond nog een derde kennissessie naar keuze op het menu.

Alfa sprekers

De sprekers tijdens het Agro-event komen nagenoeg allemaal uit de eigen (Alfa-)gelederen. Ook Fouk zelf zal, samen met Ad van den Berg van Nescio, nog een presentatie verzorgen: ‘Innovatie in de melkveehouderij’, over innovatieve ideeën en investeringen. De kracht van kennis delen doe je door er samen invulling aan te geven dus daarom waren er meerdere sessies waarin ook ondernemers een presentatie verzorgde.

Tevredenheid en enthousiasme

Het is kwart over drie als er aan de bijeenkomst een einde komt. Voor sommigen staat er nog een stevige autorit naar huis te wachten, met deelnemers uit Ermelo bijvoorbeeld. Tevredenheid en enthousiasme over het initiatief overheersen bij de deelnemers, maakt een rondje langs een paar aanwezigen duidelijk. “Ik zou alle twaalf kennissessies wel gevolgd willen hebben, maar de drie die ik heb gevolgd waren erg interessant!” “Een heel verzorgde dag, en heel gezellig.” “Zelfs als vrouw van een melkveehouder is het echt fijn dit gevolgd te hebben.” En, Cruyffiaans bijna: “Regeren is vooruitzien dus wat je van tevoren weet, dat verrast je niet later.”

Voor herhaling vatbaar

Ook bij Alfa is er tevredenheid over de première. Hanneke: ‘We organiseren bijna nooit zulke grote bijeenkomsten. Het is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan bijvoorbeeld eens in de twee jaar. Organisatorisch is het namelijk heel veel werk geweest, ik ben er al in augustus mee begonnen. Het zou ook een idee kunnen zijn om het volgend jaar in andere regio’s te organiseren.’

Was je er niet bij?

Bekijk hier de presentaties van de dag. Of maak een afspraak met je Alfa-adviseur om over een of meer thema’s verder te praten.

Hanneke Grevengoed - de Swart

Hanneke Grevengoed - de Swart

Marketing & Sales

088 2533222 | hgrevengoed@alfa.nl


Meer over Hanneke