Banner

Digitaliseren met Alfa

19-04-2021 | Door:  Rutger van den Noort

Alfa is een brede zakelijke dienstverlener die haar klanten op steeds meer disciplines  ondersteunt. Digitalisering en automatisering van bedrijfsprocessen zijn steeds vaker het gesprek van de dag. De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. De één ziet de ontwikkelingen als kans, de ander als een bedreiging. Het is niet de vraag óf je acteert, maar hoe. Alfa ondersteunt en adviseert ondernemers bij keuzes rondom ICT en digitalisering van hun bedrijfsprocessen.     

ICT dienstverlening 

De belangrijkste diensten die Alfa aanbiedt zijn:
Advies over het digitaliseren en automatiseren van de financiële administratie.
Begeleiding pakketkeuze en implementatietrajecten van boekhoudsoftware. 
Advies en begeleiding bij het realiseren van import, export en directe koppeling tussen operationele bedrijfssoftware naar de financiële administratie. 
Advies en ondersteuning bij het inzichtelijk krijgen van managementinformatie.  

Digitaliseren en automatiseren van de financiële administratie 

Alfa adviseert en begeleidt ondernemers bij de implementatie van boekhoudsoftware. In veel gevallen kan er nog ‘winst’ behaald worden binnen het bestaande boekhoudpakket, maar ook de overstap naar een ander boekhoudpakket kan Alfa begeleiden. Een dergelijke verandering moet goed en zorgvuldig begeleid worden. 

De specialisten van Alfa hebben veel ervaring met implementatietrajecten in verschillende branches. Hierbij is er ervaring met een breed scala aan boekhoudsoftware, zoals Exact Online, King Software, SnelStart, Twinfield en Accountview.  

Alfa biedt enerzijds begeleiding bij de ICT techniek en anderzijds op het gebied van verandermanagement. Dit laatste is vaak een onderschatte factor binnen implementatietrajecten. De adviseurs van Alfa nemen de ondernemer en de rest van de organisatie mee in de verandering en zorgen voor duidelijke communicatie. 

Managementinformatie  

Actueel inzicht in de financiële administratie is belangrijk om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Tegenwoordig is er veel data beschikbaar, maar welke data is nu relevant om goede beslissingen te nemen? 

De specialisten van Alfa gaan samen met de ondernemer op zoek naar de informatiebehoefte en zorgen dat de data wordt omgezet in informatie. Dit doet Alfa met behulp van het Alfa Management Paneel. Samen met jouw adviseur kijk je waar je op dit moment staat en waar je naar toe wilt groeien. Dit leggen we vast in concrete doelen en periodiek dagen we de ondernemer uit met de gerealiseerde cijfers. Zo weet je op ieder moment waar je als ondernemer aan toe bent.  

Bij Alfa staan adviseurs voor je klaar met kennis van zaken en betrokkenheid als belangrijkste toegevoegde waarde. Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Rutger van den Noort

Rutger van den Noort

Financieel / IT adviseur

088 2532768 | rvdnoort@alfa.nl


Meer over Rutger