Banner

Terugblik geslaagde agrarische avond

3 oktober 2022 | Door:  Henk Overbeek

Donderdag 29 september werden 130 ondernemers bijgepraat op de agrarische avond in Kootwijkerbroek. Het was een avond waarop veel informatie werd gedeeld met als afsluiting een gezellige borrel.

De agrarische sector staat voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, milieu en omgevingseisen. Hoe kun je als agrariër inspelen op deze uitdagingen? Om deze vragen te beantwoorden organiseerde Alfa Barneveld-Harderwijk een bijeenkomst met bedrijfskundige- en fiscale actualiteiten in De Essenburcht in Kootwijkerbroek.

Na het welkomstwoord van Henk Overbeek, ging Marit van de Bunt in op de bedrijfskundige actualiteiten en nam ons mee in het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid vanaf 2023. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? En wat is de Eco-regeling en wat kun je daarmee?

Vervolgens nam Henk Overbeek ons mee in de bedrijfskundige- en fiscale aspecten van bedrijfsontwikkeling. Hij noemde 'meten is weten' ofwel bewustwording en inzicht krijgen. Henk ging in op vier aspecten: de sociale aspecten, economische aspecten, voorwaarden Ruimtelijke Ordening en Milieu en de fiscale aspecten. Als ondernemer heb je inzicht en kennis nodig om in te spelen op de markt, wet- en regelgeving. Pak je de mogelijke kansen?

Na de pauze gaf Paul Vernig een toelichting op de fiscale aspecten naar aanleiding van de gepresenteerde plannen op Prinsjesdag 2022. De belasting op arbeid en vermogen meer in balans. 

Al met al kijken we terug op een geslaagde avond en zijn blij dat we zo'n mooi aantal agarische ondernemers mochten ontmoeten.