Banner

Jelle Pool: nieuwe directeur van Alfa Salaris en Personeel

2 december 2019 | Door:  Jelle Pool

Per 1 december is Jelle Pool de nieuwe directeur van Alfa Salaris en Personeel. Hij zal samen met Rolanda Jonkman, directievoorzitter van deze divisie, sturing geven aan het team die zich dagelijks bezighoudt met alles op het gebied van salariszaken, personeel, fiscale en juridische vraagstukken, arbeidsrecht, sociale verzekeringen en hrm.

Jelle werkt negen jaar bij Alfa. Bij start in de functie van salarisadviseur en sinds 2013 als teamleider van de kantoren in Twente-Salland en Achterhoek. Tevens is hij lid van het managementteam. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de samenwerking met Novel Groep in november 2019 en het samenstellen en begeleiden van het team van Alfa Salaris en Personeel in de Achterhoek. Ook is hij nauw betrokken bij de internationale dienstverlening in samenwerking met DFK International en ondersteunt hij de werkgroep salarisverwerking. Vanaf 1 december gaat hij verder in de rol van directeur. Een nadere kennismaking!

Ontwikkeling van leiderschapsstijl

Het team van Alfa Salaris en Personeel bestaat uit meer dan 100 collega’s die werken voor de 34 vestigingen van Alfa Accountants en Adviseurs vanuit 8 teams/locaties. Jelle stuurt in zijn nieuwe rol de teamleiders aan die zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van salaris en personeel en met de dagelijkse aansturing van collega’s op de werkvloer. Jelle: “Het is belangrijk om kort op het vuur te zitten. Ik heb hele nauwe contacten met de teamleiders. We spreken over hun leiderschapsstijl. Hoe kun je deze verder ontwikkelen? Ik wil het beste uit mensen halen, vertrouwen geven en samen kijken naar kansen en mogelijkheden die goed zijn voor het team en voor de klanten. Alleen dan ben je klaar voor de toekomst.”

Klanten ontzorgen van alle verplichtingen

Alfa Salaris en Personeel begeleidt ruim 5000 werkgevers. “We werken met een grote verscheidenheid aan klanten en veel van deze klanten hebben personeel. Er wordt nog weleens onderschat wat dit allemaal met zich meebrengt en juist daar ligt onze toegevoegde waarde. Wij hebben kennis, zoeken verbinding met de ondernemer en bieden een luisterend oor. We willen onze klanten ontzorgen van alle verplichtingen en daar liggen nog zoveel kansen”, aldus Jelle. “Ik vind het een uitdaging om met het hele team het vlammetje aan te steken, aan te wakkeren bij klanten, oplossingen bieden al naar gelang de behoefte.”

Zichtbaar zijn

Voor de teamleden van Alfa Salaris en Personeel is het belangrijk om zichtbaar te zijn, zowel intern als extern. Jelle: “We werken nauw samen met de collega’s van Alfa Accountants en Adviseurs. De collega’s van Alfa moeten weten wanneer ze een adviseur van salaris en personeel moeten inschakelen en visa versa. Denk bijvoorbeeld aan acties die je moet nemen op de WAB, kosten besparen en efficiënter omgaan met personeel, rechtsvormwijzigingen en internationale dienstverlening. Als adviseur moet je continu alert zijn en focus houden. Waar ligt onze klant wakker van, waar kunnen wij hen bij helpen? We hebben een hele gereedschapskist met diensten, en het is belangrijk om datgene eruit te pakken wat nodig is. Dat maakt dat we een totaalpakket van dienstverleningen kunnen aanbieden aan onze klanten en lokaal betrokken kunnen zijn.”

Levensgenieter

Naast deze mooie (en drukke!) functie binnen Alfa is Jelle vader van drie kinderen. Hij houdt van ondernemen, samen op stap gaan, van het leven genieten. En daar horen leuke uitstapjes bij zoals het bezoeken van de Formule 1, een tripje naar Londen, een uitje naar de Escape Room, een bioscoopbezoek, naar de voetbal, schaatsen enzovoorts.  Niets is hem te gek. Daarnaast is hij regelmatig in de sportschool te vinden om te fitnessen.

Meer weten over Jelle Pool? Je kunt hem ook vinden op LinkedIn.