Miriam Timmer

Miriam Timmer

Senior fiscaal adviseur

Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Alfa in Aalsmeer als fiscaal jurist. Nadat ik mijn studie fiscaal recht in Leiden in 2003 heb afgerond, ben ik werkzaam geweest voor een aantal andere kantoren waaronder een 'big four' kantoor.

Als fiscalist kom ik bij veel vraagstukken in beeld, zoals herstructurering van ondernemingen, bedrijfsovernames en het optimaliseren van structuren, maar ook het aangaan van een lening bij de eigen BV of het beginnen van een eigen bedrijf. Ook het voeren van discussies met de Belastingdienst hoort bij mijn werk.

Veel plezier haal ik uit de overname- en herstructureringstrajecten. Er gebeurt voor klanten dan veel in een relatief korte tijd. Mijn doel is om klanten bij de trajecten zo veel mogelijk te ontzorgen; overleg met de Belastingdienst, afstemming met de notaris, met collega's en Alfa Consultancy wordt door ons geregeld. In dit soort trajecten komt veel op ondernemers af wat vragen en onzekerheden met zich brengt. Ik probeer daar samen met mijn collega’s structuur en duidelijkheid in aan te brengen. Uitleggen wat wij gaan doen en waarom vind ik daarom heel belangrijk. Oog hebben voor de mensen achter de onderneming!

Ik ben moeder van twee zonen, sport graag en ben vaak buiten te vinden. In het weekend tref je mij regelmatig met een fotocamera in de hand. Mijn passie ligt bij portret en straatfotografie.


Recente artikelen van Miriam

Wanneer betaal je geen overdrachtsbelasting bij de inkoop eigen aandelen?

Wanneer betaal je geen overdrachtsbelasting bij de inkoop eigen aandelen?

21 september 2021

Moet er belasting betaald worden wanneer vier zussen aandelen hebben, één van vier zussen geen aandeelhouder meer wil zijn en de andere zussen de aandelen overnemen?

Voor even uit mijn comfortzone als belastingadviseur

Voor even uit mijn comfortzone als belastingadviseur

15 april 2020

Belastingadviseur Miriam vertelt over haar ervaringen bij een voorlichtingsbijeenkomst van de Hogeschool van Amsterdam. Hoe is het om ook dit soort dingen als specialist te doen?