Barry Scheer

Barry Scheer

Fiscaal adviseur

Per 1 november 2017 ben ik bij Alfa gestart. Als belastingadviseur richt ik mij vooral op internationaal belastingadvies. Na afronding van mijn studie fiscaal recht in Leiden heb ik tien jaar als belastingadviseur gewerkt en veel ervaring opgedaan in de internationale belastingadviespraktijk. Na mijn tijd als belastingadviseur heb ik ruim drie jaar in het bedrijfsleven gewerkt met diverse (fiscale en financiële) verantwoordelijkheden.

Een van Alfa’s speerpunten de komende jaren is om de internationale adviespraktijk verder uit te breiden en aan mij de mooie uitdaging Alfa te helpen om dit breed weg te zetten. Collega’s uit het hele land weten mij inmiddels te vinden met diverse vragen rondom internationaal belastingadvies. Op deze manier kunnen we bij Alfa echt een compleet pakket aan dienstverlening aanbieden aan onze klanten.

Uiteraard adviseer ik ook Nederlandse klanten uit diverse branches op het gebied van het Nederlandse belastingadvies, maar mijn passie en ervaring ligt echt bij de internationale markt. Mijn specialisme ligt bijvoorbeeld bij het opzetten van internationale structuren met Nederland als houdsterland, belasting en sociale zekerheid, implicaties van werknemers met grensoverschrijdende activiteiten, waaronder de 30%-regeling, BTW advies bij grensoverschrijdende leveringen van goederen en diensten en transfer pricing.

Buiten Alfa ben ik lekker druk met mijn tweeling Dexx en Finn. Fantastisch om deze twee kereltjes te zien opgroeien en elke dag weer wat nieuws te zien leren! Als persoon ben ik bescheiden en hecht waarde aan structuur en een vertrouwde werkomgeving.


Recente artikelen van Barry

Internationale aspecten gebruikelijk loonregeling dga

Internationale aspecten gebruikelijk loonregeling dga

30 november 2021

Wat is het hoogste gebruikelijk loon voor een dga? En wat verandert er in de situatie in het geval van grensoverschrijdend handelen wanneer je als dga in het buitenland woont?

Belastingheffing piloten: het blijft maatwerk

Belastingheffing piloten: het blijft maatwerk

31 augustus 2021

Piloten hebben te maken met zeer complexe internationale belastingwetgeving voor de belastingheffing over hun inkomen omdat ze over de hele wereld werken. Bekijk de situatie per land.

30%-regeling voor ingekomen werknemers

30%-regeling voor ingekomen werknemers

2 februari 2021

Als een buitenlandse werknemer in Nederland komt werken, maakt deze mogelijk extra kosten. Als werkgever mag je een onbelaste vergoeding geven voor deze extraterritoriale kosten.

Corona: afspraken met Duitsland en België verlengd

Corona: afspraken met Duitsland en België verlengd

5 januari 2021

Voor ondernemers die handelen met Duitsland en België of medewerkers hebben die woonachtig zijn in Duitsland of België, zijn de huidige afspraken omtrent coronaregelingen verlengd.

Loonbelasting en premies voor grensarbeiders tijdens de coronacrisis

Loonbelasting en premies voor grensarbeiders tijdens de coronacrisis

6 juli 2020

De coronamaatregelen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de loonbelasting en sociale premies van mensen die in verschillende landen wonen en werken, de grensarbeiders.