Banner

Van filiaalmanager bij Aktiesport naar data-analist bij Alfa

20 september 2022 | Door:  Marina de Wit

Met een mooie afronding van zijn studie Finance & Control aan de Haagse Hogeschool dacht Max van Die eind augustus: en nu? Het antwoord kwam snel, want Max bleek met zijn afstudeeropdracht bij Alfa dicht bij het vuur te zitten: met de start van het datateam kwam zijn toekomst ineens heel dichtbij. Per 12 september is Max gestart als data-analist en dat eigenlijk allemaal bij toeval.

Dashboard

De 29-jarige Hillegommer heeft zijn afstudeerstage bij Alfa namelijk volbracht omdat het bedrijf waar hij eerder stageliep, failliet ging. “Bij Levarht was ik werkstudent en was ik net bezig met mijn opdracht op de business control afdeling. Door het faillissement stopte mijn opdracht. Frank Hogerwerf van Alfa benaderde mij vlak daarna en de volgende ochtend om acht uur zat ik al bij Alfa aan tafel. Het enthousiasme en de passie tijdens het gesprek én de manier hoe men bij Alfa met elkaar omgaat, maakte dat ik niet lang hoefde na te denken.” Een week later was Max drie gesprekken verder. “In de accountancy was geen passende opdracht, dus nam landelijke implementatie projectleider Sascha van der Meer mij onder haar hoede en mocht ik voor het hoofdkantoor aan de slag met een dashboard voor veranderprogramma’s.”

Rapportages

In de tussentijd werd binnen Alfa een datateam geformeerd bestaande uit data analisten en engineers. Max: “Ik hoorde hiervan en heb gelijk mijn interesse uitgesproken voor dit nieuwe team.” Het antwoord pakte positief uit. “Zo tof dat dit kan! Als data analist komt het hierop neer: ik zorg ervoor dat een complex verhaal simpel wordt vertaald in een dashboard.” Max gaat verder: “Op dit moment laat ik mij bijscholen in de tool Power BI. Ik focus me nu eerst op het Microsoft certificaat hiervoor. Met rapportages worden de KPI’s in kaart gebracht die de business inzicht geven waar er moet worden bijgestuurd.”   

Focus

Max werkt veelal vanuit vestiging Aalsmeer, omdat hij daar vlakbij woont. “Op de maandagen hebben we datateam dag, dus dan werk ik op het hoofdkantoor in Wageningen. Mooi dat we tegenwoordig hybride kunnen werken. Ik werk liever vanuit Aalsmeer dan thuis want dan heb ik een betere focus en je kunt bijvoorbeeld eens een definitie tegen iemand aanhouden, ‘wat vind jij er nou van?’ Binnen kantoor Aalsmeer voel ik totaal geen drempel, ik heb veel aanspraak, maar werk wel het liefst op een rustige werkplek.”

Carrière

Voor Max is zijn nieuwe rol een mooie stap in zijn carrière. “Bij Alfa liggen de kansen voor het oprapen, je moet het alleen wel zelf pakken.” Max rondde eerder de mbo-detailhandel af, waarna hij 7 jaar bij Aktiesport werkte: van stagiair tot filiaalmanager. “Nu sta ik aan de wieg van iets heel anders moois. “Ik ben blij dat deze kans mij wordt gegund om mee te mogen helpen dit team verder uit te bouwen. Ik heb er veel zin in!”, sluit hij enthousiast af.

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina