Banner

Je mestadministratie goed op orde?

31 december 2020 | Door:  Jeroen van den Hengel

Het jaar is bijna voorbij. Dit is het moment om je mestadministratie bij te (laten) werken. Daarbij hoort een berekening of je hebt voldaan aan de gebruiksnormen en mestverwerkingsplicht. Ook zal je willen weten hoe de mestregels in het nieuwe jaar voor je bedrijf uitpakken.

Intensieve veehouderijbedrijven en bedrijven die aan derogatie deelnemen, hebben omstreeks 15 december van RVO de uitnodiging gekregen om uiterlijk 31 januari 2021 aanvullende gegevens digitaal aan te leveren. Wil je weten of je gegevens moet doorgeven? Dan kun je dit controleren door in te loggen in Mijn dossier op mijn.rvo.nl. Ook als je geen mestvoorraad had op 31 december 2020 en/of geen dieren hebt gehouden in 2020, maar wel een uitnodiging hebt ontvangen, moet je toch opgave doen.

Alfa is je graag van dienst bij de opgave van de aanvullende gegevens. Daarbij maken wij een berekening van de gebruiksnormen, BEX/KringloopWijzer, mestverwerkingsplicht en grondgebonden groei over 2020. Ook stellen wij  een bemestingsplan voor 2021 op.

Maak tijdig een afspraak zodat deze zaken vóór 1 februari verzorgd kunnen worden. Wij kunnen desgewenst gebruik maken van je abonnement op CRV Mineraal of AgroMineraal. Doe je de mestadministratie zelf? Dan kunnen wij de administratie controleren. Hiermee verklein je de kans op fouten en onregelmatigheden en daarmee ook het risico van correcties en boetes.

Met het ‘Totaal overzicht Mineralen’ (ToM pakket) biedt Alfa het volledige pakket waarmee wij je werk uit handen nemen. Voor meer informatie, ga naar www.alfa.nl/tom

Jeroen van den Hengel

Jeroen van den Hengel

Bedrijfskundig adviseur

088 2531018 | jvdhengel@alfa.nl


Meer over Jeroen