Banner

Werkstudent bij Alfa

27 mei 2024 | Door:  Tessa Duijf

Hallo! Ik ben Tessa (23 jaar), ik heb mijn mastervakken (Fiscaal Recht) gehaald en ben nu bezig met mijn masterthesis. Daarnaast ben ik inmiddels 1,5 jaar werkzaam bij  Alfa Accountants en Adviseurs, eerst als werkstudent en nu als fiscaal adviseur. Graag vertel ik jullie iets meer over mijn tijd als werkstudent.

 Ik ben werkzaam op de vestiging in Heythuysen (Limburg). Het fiscale team in Heythuysen vormt een cluster samen met de fiscalisten en juristen van onze kantoren in Raamsdonkveer en Uden. Dit zorgt er voor dat ik voor een leuke en diverse groep klanten aan het werk ben. De klanten van Alfa zijn in hele diverse sectoren actief, van transport tot aan agro. Dit zorgt ervoor dat je hele verschillende vraagstukken van klanten op je bord krijgt. Als werkstudent bij Alfa ondersteun je voornamelijk de senior en medior adviseurs met hun advieswerkzaamheden voor klanten. Hierbij kan je denken aan bedrijfsoverdrachten binnen een familie of een herstructurering van een concern maar ook aan estate planning-vraagstukken. Een werkdag bij Alfa is daarmee heel divers en je maakt kennis met alle onderdelen van het fiscale vak. 

Wanneer je bij Alfa als werkstudent begint heeft het prioriteit om je zo goed mogelijk binnen de organisatie te laten landen. Uit mijn eigen ervaring kan ik met zekerheid stellen dat alle collega’s – binnen en buiten het fiscale team – klaar staan om je start bij Alfa zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. De collega’s laten merken dat je altijd met een vraagstuk bij ze binnen kan lopen en dat ze je daarmee verder willen helpen.

Ik heb mijn werkstudentschap en opleiding altijd goed kunnen combineren. Er is veel mogelijk binnen Alfa. Ik vind het zelf bijvoorbeeld prettig om mij in de tentamenperiode volledig op school te kunnen focussen, het is dan ook geen probleem om hiervoor verlof op te nemen. Collega’s begrijpen dat voor een werkstudent het afronden van de studie prioriteit heeft. Zolang je goed communiceert is veel mogelijk.

Op verschillende kantoren zijn we nog opzoek naar enthousiaste werkstudenten. Mocht je nog vragen hebben over een werkstudentschap bij Alfa, of wordt je enthousiast van bovenstaande, twijfel dan niet en kom eens een kop koffie drinken!

Tessa  Duijf

Tessa Duijf

Fiscaal Adviseur

088-2532175 | tduijf@alfa.nl


Meer over Tessa