Banner

Even voorstellen.... junior juridisch adviseur Marc Heijstek

9 november 2020 | Door:  Jan Poppe

Mijn naam is Marc Heijstek. Ik ben 23 jaar en ben sinds september 2020 werkzaam als junior juridisch adviseur bij Alfa te Raamsdonksveer.

In de zomer van 2019 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Het betrof de algemene bachelor ‘Rechtsgeleerdheid’ en de master ‘Onderneming en recht’, waar de nadruk op het ondernemingsrecht is gevestigd. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt in de advocatuur en ook na mijn studie ben ik bij desbetreffend advocatenkantoor werkzaam geweest. Al met al ben ik erachter gekomen dat de juridische wereld bij mij past. Gezien mijn relatief jonge leeftijd, hoop ik bij Alfa de fijne kneepjes van het vak te leren om zodoende tot een zelfstandig adviseur te ontpoppen. Mijn ervaren en gedreven collega Jan Poppe (senior juridisch adviseur) helpt mij hierbij. Mijn rechtsgebieden betreffen met name het contractenrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Desalniettemin schuw ik ook geen andere privaatrechtelijke aangelegenheden.

Sinds kort draag ik dan ook een steentje bij voor wat betreft de juridische advisering aan de klanten van Alfa. Een afdeling die steeds meer onmisbaar wordt in de moderne accountants- en adviespraktijk. Veel klanten van Alfa hebben vrijwel dagelijks te maken met diverse juridische kwesties. Bijvoorbeeld bij het opmaken en/of beoordelen van overeenkomsten. Maar ook bij een complexe en uitvoerige bedrijfsoverdracht. Alfa kan de klant van allerlei juridische advisering voorzien. De mix tussen deskundigheid en laagdrempeligheid, sprak mij bij Alfa aan.

Ik ben geboren en getogen in Sliedrecht, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Mijn vrije tijd vul ik graag met vrienden, het lezen van een boek, een wandeling en een potje zaalvoetbal. Dat laatste staat helaas al wel enkele tijd stil, dus daar moeten we nog even geduld betrachten.

Ondanks de ongewone en absurde situatie, ben ik warm en hartelijk ontvangen door mijn nieuwe collega’s van kantoor Raamsdonksveer. Zij zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam van karakter, waardoor ik ook tijdens deze Corona-periode een goede start heb kun maken.

 

Jan Poppe

Jan Poppe

Senior juridisch adviseur

088 2531958 | jpoppe@alfa.nl


Meer over Jan