Banner

Binden en Boeien van de toekomstige medewerker

29 mei 2024 | Door:  Carol de Wit

Een hot topic in de transport is personeel. De sector kampt al jaren met een tekort aan chauffeurs, monteurs en logistiek medewerkers. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit, de veiligheid en de continuïteit van de dienstverlening. Hoe zorgen we ervoor dat de huidige medewerkers behouden blijven en nieuwe medewerkers worden aangetrokken?

In deze bijeenkomst gaan we met jou in gesprek over de uitdagingen en de kansen die er zijn op het gebied van personeelsbeleid. We hebben een interessant programma voor je samengesteld met partners uit de sector, namelijk Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en Transport People. Wij delen onze visie en kennis tijdens een interactief programma. Ook is er ruimte voor interactie en netwerken met jouw collega-ondernemers.

STL is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector. Zij zijn actief op de arbeidsmarkt binnen transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen zij voor méér instroom en minder uitstroom. Henk Jan Kooijman neemt je mee in de cijfers en veranderende wereld binnen transport en logistiek.

Transport People Koen van Zeijl vertelt hoe zij de toekomst van arbeidsmigranten in de transportsector vormgeven. Van het doorbreken van stigma's tot het bieden van advies aan transportbedrijven. Zij zetten de toon in het grenzeloos binden en boeien van deze groeiende en essentiële arbeidspool.

Alfa is dé adviseur die jouw sector kent. Wij verzorgen niet alleen de administratie maar ondersteunen en geven ook advies over het verduurzamen van je bedrijfsvoering en het sturen op je cijfers. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente CAO van beroepsgoederenvervoer en van de beschikbare subsidies. Zij nemen jou mee in de subsidies, wet- en regelgeving en de laatste ontwikkelingen op het gebied van HR.

We hopen dat je na deze bijeenkomst met nieuwe ideeën, inzichten en contacten naar huis gaat. Kortom, een bijeenkomst vol met waardevolle inzichten en informatie om jouw bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Graag nodigen wij jou uit voor deze bijeenkomst op woensdag 29 mei vanaf 08.00 uur bij Cenference Center High Tech Campus Eindhoven, The Strip, High Tech Campus Eindhoven 1, 1B.

Als je niet aanwezig kunt zijn bij onze transportbijeenkomst op 29 mei in Eindhoven, bieden we je graag de kans om deel te nemen aan dezelfde sessie op 4 juni in Zwolle. Voor deze bijeenkomst kun je je ook aanmelden via de link onderaan dit bericht. 

Programma 

Het programma start om 09.00 uur. Voorafgaand is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens een ontbijt vanaf 08.15 uur.

08.15 uur: Ontvangst met ontbijt
09.00 uur: Opening door Carol de Wit (Alfa)
09.15 uur: Presentatie door Henk Jan Kooijman (STL)
10.00 uur: Pauze
10.30 uur: Presentatie door Koen van Zeijl (Transport People)
11.00 uur: Presentatie door Yoeri Plas (Alfa)
11.30 uur: Afsluiten en napraten

Locatie

Bijeenkomst Eindhoven
Conference Center High Tech Campus Eindhoven
The Strip, High Tech Campus Eindhoven 1, 1B
Eindhoven

Bijeenkomst Zwolle
Businessclub PEC Zwolle
Stadionplein 1
Zwolle
Ingang: hoofdingang PEC Zwolle

Aanmelden

Wil je deze informatiebijeenkomst bijwonen? Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei en kan via onderstaande button. We stellen je aanwezigheid zeer op prijs en een introducé is van harte welkom.
Graag tot ziens op 29 mei aanstaande!

Aanmelden

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol