Banner

Maart: B Corp maand

14 maart 2024 | Door:  Daan Rentenaar

Als B Corp is Alfa een organisatie die streeft naar een duurzame, gelijkwaardige en inclusieve toekomst. Elke dag werken wij hard om dit te verwezenlijken, maar sinds vorig jaar zijn de vestigingen Aalsmeer, Bleiswijk en Leiden ook bezig om onze klanten te helpen verduurzamen. Hiervoor hebben wij twee duurzaamheidsadviseurs, namelijk Bram Reijnders en Daan Rentenaar. Deze adviseurs helpen ondernemingen om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot, assisteren met subsidieaanvragen, het bepalen van doelen aan de hand van de Sustainable Development Goals, het certificeren van de CO2-Prestatieladder en dat allemaal met één doel: het versterken van de toekomstbestendigheid van onze klanten.

Onze (sportieve) duurzaamheidsadviseurs

Bram Reijnders is fanatiek wielrenner en hardloper die graag in het weekend buiten actief is. Hij woont in de Bollenstreek: genoeg mooie routes dus! Zijn grootste doel is mkb’ers helpen met het maken van de verduurzamingsslag, en hierin een leidende rol te nemen. Bram is ook ‘Trained B Leader’ en mag hierdoor ook bedrijven assisteren bij het certificeren tot B Corp. Daarnaast fungeert hij bij verschillende mkb-ondernemers als ‘stok-achter-de-deur’ bij hun plannen voor het opzetten van duurzaamheidsbeleid.

Daan Rentenaar komt uit de Kwakel en voetbalt bij de lokale vereniging KDO. Hij doet naast zijn werkzaamheden bij Alfa de opleiding Sustainable Sciences. Hij heeft hiervoor gekozen omdat hij zag dat bij veel bedrijven er onwetendheid is over wat de toekomst gaat brengen op het gebied van duurzaamheid. Daan wil ondernemers graag ontzorgen en voorbereiden op vragen vanuit de markt.

Wat doet Alfa zelf met duurzaamheid?

Alfa is B Corp, dit is te zien in verschillende aspecten van haar bedrijfsvoering. Zo zijn alle (nieuwe) leaseauto’s volledig elektrisch, is de thee die we drinken op kantoor Leiden van een andere B Corp, is er een Alfa Foundation en heeft Alfa zonnepanelen op de daken van haar kantoren. Ook heeft Alfa een jaarlijks impactverslag waar alle ontwikkelingen met betrekking tot duurzaamheid in staan.

Tot slot ziet Alfa het als haar plicht om haar klanten mee te nemen in de energietransitie, de duurzame economie en alle ontwikkelingen die daarbij komen kijken. Allemaal met als doel: het toekomstbestendig maken van klanten, medewerkers en de samenleving.

Wil je meer weten over hoe jij als ondernemer of organisatie hieraan bij kan dragen. Neem dan contact op met Bram Reijnders of Daan Rentenaar.

links: Bram Reijnders, rechts: Daan Rentenaar

Daan Rentenaar

Daan Rentenaar

Junior adviseur duurzaamheid

088 2531162 | drentenaar@alfa.nl


Meer over Daan