Daan Rentenaar

Daan Rentenaar

Bedrijfskundig adviseur

Als 20-jarige bijna afgestudeerde bedrijfskundige loopt Daan Rentenaar bij Alfa op diverse afdelingen mee. Hij ging anderhalf jaar geleden zijn stageperiode open in. Inmiddels heeft hij aan het vak bedrijfskunde, accountancy en consultancy mogen ‘ruiken’ en werkte hij diverse interne opdrachten uit. “Mijn interesse is vooral gewekt voor het vak bedrijfskunde en consultancy.”

Als vierdejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam begint Daan binnenkort aan zijn afstudeerscriptie met als begeleider Roy Vork.  De afstudeeropdracht omvat een interne opdracht. Daarnaast blijft Daan ook als rechterhand teamleider Paul Wijsman op administratief vlak ondersteunen.

Na het behalen van zijn diploma gaat Daan verder met een opleiding in de bedrijfskunde of consultancy die hem door Alfa wordt aangeboden. Ook bij sales is Daan betrokken. “Ik werk KSP (klant strategisch plan)-gesprekken uit en ga binnenkort mee naar een acquisitiegesprek.”

In zijn vrije tijd is Daan teammanager van een voetbalteam, houdt hij van kunst, vooral van Corneille en Cremer. “Deze kunst is namelijk kleurrijk en de rare figuren kan iedereen iets anders in zien. Verder lees ik nu een boek van Rutger Bregman, dat gaat over psychologie en houd ik van horloges. Ik heb een mooi exemplaar van Mondriaan en Herman Brood.”

‘Gezellig’ dat is het eerste woord dat hem te binnen schiet bij de vraag hoe Alfa hem bevalt. “Verder heeft Alfa een open en platte structuur, waarbij iedereen gelijk behandeld wordt.”