Banner

Annemarie Schievink, al 25 jaar in dienst!

16 maart 2021 | Door:  Tisja de Wit - Slager

25 jaar bij Alfa, wat een tijd alweer. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als meisje van net 21 binnen kwam. Via de “boekhouder” van mijn ouders werd ik gevraagd om een sollicitatiebrief te schrijven voor een functie als secretarieel medewerkster want er was wat krapte op het secretariaat in IJsselstein. Ik was net begonnen aan de avondstudie voor secretaresse bij Schoevers Opleidingen dus dit was een mooie kans. Ik werkte hiervoor via het uitzendbureau, in een archief van een verzekeringsmaatschappij waarvoor dossiers opgezocht en teruggezet moesten worden die nodig waren op kantoor. In het weekend en in vakanties werkte ik in een bloemenwinkel/tuincentrum dus veel ervaring had ik nog niet.

Eenmaal aangenomen en begonnen bij Alfa (CBTB/ACB toen nog) kwam ik in een fijne omgeving, waar mensen elkaar in hun waarde laten en waar ik steeds verder gegroeid ben. Nadat ik de opleiding secretaresse afgemaakt had, ben ik verder gegaan met de directie secretaresse opleiding bij Schoevers die ik ook heb afgerond. Zo ben ik ook gegroeid in de functie en werd ik uiteindelijk “hoofd” secretariaat. Inmiddels had ik ook mijn man, Han, leren kennen en zijn we getrouwd. In 2006 ben ik moeder geworden van onze eerste dochter, Jente.  Ik heb toen besloten om wat uren minder te gaan werken. Daarna zijn onze zoon Freek en dochter Fiene nog geboren.

Ik werk nog steeds met veel plezier bij Alfa. Op het secretariaat hebben we een leuke club met Tisja, Merel en Kelly. We vullen elkaar goed aan en helpen elkaar graag. Ook met de rest van mijn collega’s heb ik fijne contacten. Daarnaast vind ik het leuk om klanten te ontmoeten en een praatje met ze te maken als ze soms even moeten wachten bij de balie. Ik hoop dat ze zich daardoor welkom bij ons voelen. Mijn functie is inmiddels wel wat veranderd. Ik ben nog steeds secretaresse maar ik doe ook de facturatie, en alles wat daarmee samenhangt, voor ons kantoor in IJsselstein en na de fusie met Amersfoort/Nijkerk ook voor hen. Ik vind het heel leuk om te doen, al is dat best weer even wennen. Andere namen, klein beetje andere werkwijze, maar het lukt me steeds beter om het onder controle te krijgen met hulp van Albert Veldhuizen. Ik hou mij ook bezig met de duurzaamheid op ons kantoor. Het is een mooie, maar lastige uitdaging om daar concreet invulling aan te geven. Zo hebben we op kantoor het aantal prullenbakken gehalveerd. Wordt het oud papier (wat niet vernietigd hoeft te worden) opgehaald voor de kerk in IJsselstein. Drinken we de eerlijke koffie van Gosling. 

 

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met de men-sport. Ik rij zelf met een pony voor de wagen en doe zo nu en dan mee aan een wedstrijd. Ook mijn man en onze kinderen bedrijven deze tak van de paardensport. Als wij op vakantie gaan is het dan ook een soort volksverhuizing want dan nemen wij het paard en de pony’s mee richting een bosrijk gebied om daar lekker te rijden en van onze hobby te genieten.

Ik hoop dat ik nog veel mooie jaren bij deze fijne werkgever in dienst mag zijn en dat we over een poosje weer lekker op kantoor kunnen werken, in plaats van mijn eenzame kantoortje thuis.

Tisja de Wit - Slager

Tisja de Wit - Slager

Directiesecretaresse

088 2532933 | tslager@alfa.nl


Meer over Tisja