Ons DISC team, jouw groei!

Ondernemen is gelukkig nog steeds mensen business en dat maakt het zo interessant. Iedereen herkent het, of je nou een familiebedrijf runt, werkt in een beursgenoteerde organisatie of samen met anderen een klus aan pakt, het succes van het te bereiken doel zit vaak in de samenstelling van een team, de onderlinge communicatie en de houding ten opzichte van elkaar. 

Een team met enkel naar buiten gerichte mensen zal intern wat steken laten vallen en een team van enkel techneuten zal wellicht het beste product maken, maar mist iemand die het product verkoopt. 

Hoe ga je om met een vergadering waarin iedereen de boventoon wil voeren of juist achteroverleunt en alles aanhoort. Waarom loopt Jan te mokken en waarom blijft Gea achter in haar productie? 

Ondernemen is mensen business en gelukkig is ieder mens verschillend. Voor een leidinggevende of ondernemer is het vaak lastig te doorgronden wat de beste aanpak is om te zorgen voor optimaal rendement van collega’s, medewerkers en partners.

Bij ondernemen, of het nou gaat over samenwerken, bedrijfsovernames, aannemen van personeel en nog veel meer zaken, ligt de nadruk vaak op de zakelijke aspecten zoals fiscaal, juridisch en financiële vraagstukken. De zachte kant, de emotionele aspecten, spelen echter op de achtergrond een bepalende rol. Hoe breng ik een boodschap helder over, bestaat mijn team wel uit de juiste soort mensen, hoe herken ik signalen en kan ik daar mijn houding en communicatie op aanpassen zodat ik het optimale resultaat uit mensen haal. 

Als bijvoorbeeld de opvolger het bedrijf van de ouders overneemt en andere kinderen geen belangstelling tonen maar er wel veel gedachten en (ongestelde) vragen over hebben. Hoe pak ik het aan als overdrager of overnemer? Wat kan ik wel of wat kan ik beter niet zeggen? Welk belang wil ik dienen?

Of we herkennen ons in het beeld van een prachtig bedrijf, goed opgeleide mensen en mooie producten. Alles klopt en toch heb je zomaar het gevoel dat je   communicatie met je collega of compagnon niet altijd soepel verloopt. Hebben we elkaar wel goed verstaan? Ben ik me wel bewust hoe ik zelf overkom met mijn houding en communicatie? Hoe ga ik om met de ander?

Zomaar een aantal situaties die veel voorkomen en herkenbaar voor je kunnen zijn en waarbij communicatie en houding een belangrijke rol spelen. Maar dan? 

Als je jouw onderneming, team of jezelf hierin herkent, neem contact op met Angelique Hendriks. Zij is specialist in het herkennen van gedragsstijlen en het laten inzien hoe deze gedrag stijlen optimaal met elkaar en in het werk functioneren. Angelique is officieel gecertificeerd trainer en maakt daarbij gebruik van de DISC persoonlijkheidsanalyse. Zie hieronder een uitleg.
 

Wat is DISC?

De DISC persoonlijkheidsanalyse  bestaat uit het beantwoorden van 24 meerkeuze vragen. De uitvoerige rapportage geeft je inzicht in je eigen persoonlijkheidsstijl en die van de ander als je met meerdere personen deelneemt. Bij het lezen van je rapportage zal er een glimlach om je mond komen van alle herkening.   
In begrijpelijke en herkenbare woorden wordt je voorkeursstijl omschreven. Zoals wat kenmerkend voor jou is, wat je motiveert, je ideale omgeving is en hoe je met andere beter kunt communiceren. Met het gesprek achter deze analyse krijg je handvaten om sterker en vanuit kracht in situaties te handelen. Maar ook te begrijpen waarom je bepaalde omstandigheden liever mijdt. Kortom, waardevolle inzichten waarmee je als mens groeit.  

Waar staat DISC voor?

De letters DISC staan voor de vier voorkeurs gedragsstijlen die DISC onderscheidt: Daadkrachtig, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. In de analyse lees je ook terug hoe jouw stijl samengaat met de andere stijlen. Dit zorgt voor veel meer begrip voor elkaar en inzicht in je zelf. Zeker als je ook nog persoonlijk en samen in gesprek gaat over de analyses met ons DISC team. Veel mensen hebben overigens een combinatie van twee of drie stijlen, waarbij er één de boventoon voert.  

De DISC analyse geeft een mooie ingang voor een open gesprek. Om daarmee meer inzicht te geven in je eigen persoonlijkheidsstijl. De diverse uitkomsten analyseren we samen met jou en bespreken de situaties waarvan je aangeeft dat deze niet lekker verlopen. En onderzoeken gezamenlijk op welke wijze jij je gedrag en communicatie effectiever kan inzetten. Met als doel dat de bedrijfsoverdracht soepeler verloopt of de communicatie binnen je bedrijf effectiever is. In beide gevallen levert de verbetering ook gewoon meer tijd op voor focus op je bedrijf en daarmee een beter resultaat aan het eind van de streep.   

DISC inzetten

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden naar DISC, informeer dan vrijblijvend naar alle mogelijkheden door contact op te nemen via  088 253 2900. Wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel hebben we het over jouw groei!