Alfa Holland Midden werkt mee aan de opvang voor vluchtelingen uit Oekraine

22 maart 2022 | Door:  Tisja de Wit - Slager

Gemeente Lopik gaat een aantal vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De gemeente heeft een leegstaande basisschool in Lopik en een tweetal woningen als locaties aangewezen voor opvang. Voorlopig zorgt deze beschikbare ruimte voor opvang van zo’n 60 tot 70 personen. Er is een actiegroep opgericht, dit initiatief komt van ondernemers, particulieren en de kerken. Zie hier de link naar de website.

De gemeente is verantwoordelijk voor de basisvoorzieningen. De actiegroep regelt al het overige. Alle hulp wordt geregeld vanuit particulieren en bedrijven. Er zijn veel spullen nodig voor het gereed maken van de woonruimtes (denk aan bouwmaterialen, huisraad, kleding en speelgoed). De verwachting is dat de vluchtelingen eind van de week al aankomen, de organisatie moet dus zeer snel verlopen.

Vestiging Alfa IJsselstein heeft dit mooie project ondersteunt en een bedrag van €2.000 geschonken! Dit bedrag zal voornamelijk besteed worden aan bedden, matrassen en beddengoed.

Natuurlijk kunnen we nog veel meer spullen gebruiken. Pakketen voor persoonlijke verzorging zijn nog wel benodigd (tandpasta, shampoo, zeep, maandverband, deo, etc.) De verwachting is dat er vooral vrouwen en kinderen zullen komen, waardoor gevraagd wordt naar kleding (voorjaar en zomer) voor deze groep. Alle kleding moet heel en schoon zijn. Wij vragen jullie dan ook in de kasten te kijken, met name naar kinderkleding (leeftijd 0 – 14 jaar). Zie de website voor verdere specificatie. Het idee is om een weggeefwinkel te starten, waar de vluchtelingen zelf hun kleding kunnen uitzoeken. Mocht je spullen over hebben dan kan je dit inleveren bij ons op kantoor in IJsselstein tot 8 april 2022. De actiegroep is heel hard aan het werk. Wij hopen hiermee dat de vluchtelingen een klein beetje minder zorgen hebben.

Tisja de Wit - Slager

Tisja de Wit - Slager

Directiesecretaresse

088 2532933 | tslager@alfa.nl


Meer over Tisja