Banner

Maak kennis met Henk Kroeze

2 mei 2023 | Door:  Mischa van Tiel

Even voorstellen

Henk Kroeze is sinds 3 januari 2023 in dienst bij Alfa in Hoogeveen. “Nadat ik mijn studie Bedrijfskunde & Agrifoodbussines op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden heb afgerond, ben ik bij  Alfa als junior bedrijfskundige gestart. In deze functie zal ik mij voornamelijk bezig houden met het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, scan en herken werkzaamheden, het opstellen van BAS rapportages en subsidie aanvragen voor de agrarische sector.

Nevenfunctie

“Naast mijn functie bij Alfa, voel ik mij thuis tussen de koeien op het melkveebedrijf van mijn ouders. Van jongs af aan heb ik al passie voor koeien. De keuze om na het afronden van mijn middelbare school de opleiding veehouderij op het AOC Terra in Groningen te gaan doen, was snel gemaakt. Daarna verder studeren aan het Van Hall Larenstein, waar ik aan de hand van verschillende minors en projecten en de buitenlandstage op Aruba bij een accountskantoor, mij verder heb ontwikkeld in de financiële wereld.”

Aruba

In maart 2018 is Henk voor zijn buitenlandstage een half jaar naar Aruba vertrokken. “Alleen gaan had mijn voorkeur. Ik maak snel contact en hoef dan geen rekening te houden met anderen. Tussen de andere Nederlandse studenten in mijn studentencomplex, had ik snel een paar vrienden gemaakt. ’s Avonds en in het weekend gingen we het eiland verkennen en stappen natuurlijk. Een uitstapje naar Curaçao om met dolfijnen te zwemmen en Renaissance Island om tamme flamingo’s te spotten, mocht ook niet ontbreken. Een super mooie ervaring om op terug te kijken.”

Boer ben je voor altijd….. of….?

“Door de ervaring die ik heb opgedaan op Aruba, leek het me leuk om het “boer zijn” te combineren met een agrarisch gerelateerde baan in de accountancy/bedrijfsleven. Toen ik op Facebook een advertentie las, waarin stond dat Alfa op zoek was naar een junior bedrijfskundige voor 24 uur, besloot ik te reageren. Het analyseren van verslagen en inzicht in situaties die spelen bij agrarische bedrijven spreekt me erg aan. Het is fijn dat Alfa de combinatie biedt.”

Hoe bevalt het?

“Tot nu toe bevalt Alfa goed. Alfa is een gezellige, warme organisatie waar veel expertise aanwezig is bij de medewerkers. Daarnaast is Alfa heel flexibel met het indelen van de uren in de week. In combinatie met ons melkveebedrijf past dit goed. De eerste weken waren wel wat wennen, maar daarna kwam er steeds meer inzicht in mijn werkzaamheden. Met de nieuwe regels voor het GLB is er werk genoeg. Naast de gecombineerde opgaves is het opstellen van Bas rapportages ook interessant.”

Vrije tijd

“Vanaf mijn zevende ben ik al op het voetbalveld te vinden. Daarnaast bezoek ik regelmatig een wedstrijd van PSV.” Een bezoek aan het stadion in Barcelona mocht ook niet ontbreken.

Mischa  van  Tiel

Mischa van Tiel

Directiesecretaresse

088 2532216 | mvantiel@alfa.nl


Meer over Mischa