Banner

Gerrald Heijnen: nieuwe directeur van Alfa Barneveld en Harderwijk

27 december 2021 | Door:  Gerrald Heijnen

Per 1 januari 2022 gaat Gerrald Heijnen het directieteam van Alfa in Barneveld en Harderwijk versterken. In de functie van directeur gaat hij nauw samenwerken met Henk Overbeek (directeur agro) en Alex van Vliet (directievoorzitter). Gerrald neemt de functie over van Teus van de Bospoort die in juli 2022 de organisatie gaat verlaten vanwege pensioengerechtigde leeftijd. In zijn nieuwe functie gaat Gerrald onder anderen het fiscaal en juridische team aansturen. Een kennismaking!

Het interview met Gerrald vindt online plaats op een maandagochtend via Teams. In verband met de harde lockdown werken alle Alfa-medewerkers zoveel mogelijk thuis. We praten over de huidige stand van zaken. Het coronavirus dat zich weer verder verspreid. Ondernemers die net voor Kerst hun deuren moeten sluiten, lege winkelstraten. “Het heeft zoveel impact, ook op onze klanten”, vertelt Gerrald. “Moeilijk om dan positief te blijven met elke keer die verzwaarde maatregelen.”

“Ik ben een mensen-mens”

In zijn nieuwe functie, zal er minder contact zijn met klanten, maar dat het contact blijft is een feit. “Ik blijf zeker klanten bezoeken want daar heb ik zoveel plezier in. Ik noem mijzelf ook weleens een klantenman, én een mensen-mens. Als iemand met ons een overeenkomst aangaat, dan moet je vertrouwen hebben in elkaar. Dat spreek ik ook altijd uit, het moet goed voelen. Wat dat betreft is het net een huwelijk”, grapt Gerrald! Naast het klantenwerk zal Gerrald in het managementteam samenwerken met collega’s Henk Overbeek en Alex van Vliet. Hij zal daarbij de aansturing gaan doen van het fiscaal en juridische team van Alfa in Barneveld en Harderwijk. “Daarnaast zullen we binnen het managementteam de taken opnieuw verdelen. Op welke wijze? Dat beslissen we in het nieuwe jaar”, vertelt Gerrald.

Groeien bij Alfa

Gerrald kent een lange carrière. Na zijn studie op de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten (Aeres Hogeschool), startte hij als assistent accountant bij de GIBO Groep. Nu bekend onder de naam Flynth. “Ik wilde mijzelf heel graag doorontwikkelen en volgde daarom in de avonduren een fiscale opleiding, Belastingrecht bij de Federatie Belasting Academie. Recht had wel mijn interesse, vandaar deze richting. In december 2005, kwam ik via Henk Overbeek die ik kende van mijn studie, bij Alfa terecht en ging aan de slag als junior fiscalist. In de avonduren werd er wederom gestudeerd en een Universitaire opleiding, Fiscaal Recht, werd in 2010 afgerond. Gerald groeide door, van medior fiscalist tot senior fiscalist in 2014. Toen ik deze rol mocht vervullen had ik nog één wens binnen Alfa en dat was: het fiscaal/juridische team aansturen en in de directie komen.” En dat is gelukt, per 1 januari aanstaande is het dan zover.

Jezelf ontwikkelen als mens en professional

Dat Gerrald deze functie niet zomaar heeft gekregen blijkt wel. Maar hoe komt het dan dat je zo’n drive hebt? “Ik stel ‘gezonde’ ambities en doelen om mijzelf te verbeteren. En ik ben ook continue bezig met de vraag: wat kan ik nog meer doen? Ik had in het verleden met oud-directeur van Alfa, Klaas Dunnig, een gesprek en die vertelde mij: ‘Je krijgt heel veel kansen binnen Alfa, maar je moet het zelf doen.’ Deze uitspraak is mij altijd bijgebleven en zo is het maar net. Er komen in je leven genoeg kansen maar je moet ze wel pakken. Als je goed je best doet, eerlijk en oprecht bent, kun je heel ver komen. Dat gaat stap voor stap. Ik heb onder anderen opleidingen gevolgd, presentaties gegeven bij informatiebijeenkomsten, ik schrijf columns voor bouwbladen.” De nieuwe (adjunct)driecteur neemt graag de leiding, toont lef en maakt snel beslissingen. “Ik ben een open boek, praat makkelijk en kan met veel mensen door één deur. Natuurlijk zijn er ook voor mij verbeterpunten, dat mag ook, want daardoor groei je alleen maar verder. Alfa is een warm bad waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Het is een stukje van je leven. Dat wil ik ook meegeven aan toekomstige Alfa-medewerkers want het is moeilijk om in deze markt aan goed personeel te komen, vooral ervaren medewerkers zijn lastig te vinden.”

Lokaal Barneveld

Gerrald woont met zijn vrouw en twee kinderen in de gemeente Bunschoten-Spakenburg maar is ook in Barneveld geen onbekend persoon. “Ik werk al 16 jaar bij Alfa. Het is fijn dat we echt om de hoek zitten bij onze klanten, dat maakt dat we onze belofte ‘Overal dichtbij’ daadwerkelijk kunnen waarmaken. We willen de klant optimaal bedienen en wendbaar zijn. Actuele cijfers zijn voor ondernemers cruciaal. Dat geldt altijd, maar juist ook in deze tijd met het coronavirus. We willen dicht bij onze klanten staan, en weten wat hen bezighoudt.”

Keuzes maken

Een echt ‘buitenmens’, zo kun je Gerrald wel noemen. De aankomende directeur werkt graag in de tuin, en houdt van sporten: mountainbiken, skiën en in de zomer doet hij aan wedstrijdzeilen. Ook houdt hij zich bezig met vrijwilligerswerk, echter dat laatste stopt per 31 december aanstaande want want met z’n nieuwe functie in het vooruitzicht, zijn hobby’s en de tijd die hij wil doorbrengen met zijn gezin, moet je keuzes maken. Dat geldt niet alleen zakelijk, maar ook privé.