Actualiteiten Harderwijk

Weergave: Items Tijdlijn

Aangepaste openingstijden december Alfa Harderwijk

Aangepaste openingstijden december Alfa Harderwijk

10 december 2018 | Alex van Vliet

In verband met de feestdagen zijn we een aantal dagen gesloten. Vanaf 2 januari staan we jullie weer graag te woord.

Hoe staat het met de Wet DBA? To be continued....

Hoe staat het met de Wet DBA? To be continued....

5 december 2018 | Paul Vernig

Op 26 november 2018 heeft de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat samen met de staatssecretaris van Financiën de Tweede Kamer met een tweede voortgangsbrief geïnformeerd over de “Voortgang uitwerking maatregelen ‘werken als zelfstandige’. De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) moet tot stand komen, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De handhaving wordt opgeschort tot in ieder geval 1 januari 2020.

Column: Toch een belastingherziening?

Column: Toch een belastingherziening?

15 november 2018 | Teus van de Bospoort

Gaat er toch wat veranderen aan het idee om hoge schulden van de DGA aan zijn BV te belasten?

Testo, een onbekende naam die je elke dag tegen komt

Testo, een onbekende naam die je elke dag tegen komt

5 november 2018 | Evert Sneep

Het is geen naam die bij de gemiddelde Nederlander een belletje doet rinkelen. En toch komt de consument een paar keer op een dag wel in aanraking met producten van Testo. Het bedrijf is ‘wereldmarktleider in meettechnologie’, staat er trots op de website. Een van de 34 dochterondernemingen van de Duitse fabrikant staat in Almere.

Column: De goeden lijden onder de kwaden

Column: De goeden lijden onder de kwaden

5 november 2018 | Teus van de Bospoort

In een briefje bij de miljoenennota 2019 kondigt de regering aan dat ze schulden die DGA’s aan hun BV hebben fors wil aanpakken. Vervolgens wordt de maatregel een beetje verzacht omdat de afschaffing van de dividendbelasting niet doorgaat. Moet ik hieruit afleiden dat er dus verband is tussen die twee zaken? Was de maatregel voor de DGA schulden mede bedoeld om de afschaffing van de dividendbelasting te financieren?

Gerrald Heijnen belastingadviseur Alfa Barneveld

Gerrald Heijnen belastingadviseur Alfa Barneveld

1 november 2018 | Gerrald Heijnen

In de serie 'kennismaken met de collega's van Alfa' deze maand aan mij de beurt. Alfa Accountants en Adviseurs is een mooie organisatie, maar is niets zonder zijn medewerkers. Dit is immers de belangrijkste schakel naar jou. In deze ronde neem ik de aftrap. Ik ben Gerrald Heijnen. Per 1 december 2018 ben ik 13 jaar in dienst bij Alfa. In deze 13 jaar ben ik altijd werkzaam geweest als belastingadviseur. Gestart als junior en doorgegroeid naar senior.

Geslaagde bijeenkomst melkveehouderij

Geslaagde bijeenkomst melkveehouderij

23 oktober 2018 | Henk Overbeek

Donderdag 18 oktober 2018 vond bij Partycentrum Slenkenhorst in Harderwijk de bijeenkomst Fosfaatrechten plaats voor melkveehouders. Deze werd georganiseerd door Alfa Barneveld-Harderwijk.

Alfa Agro Academie

Alfa Agro Academie

10 oktober 2018 | Henk Overbeek

Sta je voor de uitdaging om het ouderlijk bedrijf over te nemen of heb je dit al gedaan? Dan komt er veel op je af. Zelf de strategie bepalen. Je eigen financiële beslissingen nemen. De bedrijfsvoering inrichten volgens je eigen ideeën. Aan enthousiasme zal het je niet ontbreken. Zorg er daarom voor dat het je ook niet aan kennis ontbreekt.

Van vrachtwagenchauffeur naar rosévleesproducent

Van vrachtwagenchauffeur naar rosévleesproducent

4 oktober 2018 | Marco te Grotenhuis

Omdat hij frustraties had rond de afvoer van de stierkalveren heeft melkveehouder Theo van Steeg vorig jaar besloten deze zelf tot een jaar aan te houden. Onder het label ‘Kalverliefde Nijkerk’ ligt het vlees binnenkort in de eerste supermarkten. “Puur vlees is het, zonder toevoegingen. Je weet wat je eet, je voelt er lekkerder bij.”