Banner

Zorg dat je bijblijft als ondernemer: met het AMP!

17 maart 2021 | Door:  Patrick Grit

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt voor ondernemers, is het wel het belang van actuele cijfers. Hoe staan we ervoor in een onvoorspelbare tijd als deze? De actualiteit op de voet volgen is iets waar we ons bij Alfa al langer sterk voor maken. Als je klant bent ken je het AMP, het Alfa Management Paneel. Het is de financiële cockpit om te kunnen blijven sturen in de mist.

Ondernemen is vooruitkijken. Maar voor veel ondernemers was het zicht de afgelopen tijd wazig, doordat corona de houdbaarheid van prognoses beperkte. Kan ik dan wel die ene investering doen? Hoe lang kunnen we een negatieve cashflow volhouden? En wat is het effect op langere termijn als we de personeelskosten met 20 procent terugbrengen?

Met het AMP heb je een tool in handen die je in staat stelt om betrouwbare prognoses en realistische scenario's uit te werken, gebaseerd op het nu. Het is je cockpit die je continu laat zien hoe het met de kpi's, de key performance indicators, van je bedrijf is gesteld. Dat geeft je meer houvast bij het bepalen van de goede richting in onzekere tijden. Onze merkbelofte 'Overal dichtbij' betekent immers ook dat we graag dichtbij de cijfers staan.

Houvast voor overleg

Bovendien is het AMP een goed houvast tijdens het overleg met je adviseur. We gaan dan eens per kwartaal om tafel om het financiële dashboard door te nemen. Hoe staat de vlag ervoor? Moeten we bijsturen? En zijn debiteuren, crediteuren en loonjournaalposten goed geboekt? Door vervolgens de prognoses weer te koppelen aan de realiteit, kun je heel gericht bijsturen.

Gebruik je het AMP ook al?

Het AMP is onderdeel van onze dienstverlening. Ben je klant bij Alfa en maak je nog geen gebruik van het AMP of heb je verdere vragen? Neem gerust contact op met je adviseur en we richten het paneel compleet voor je in zoals jij het graag hebben wilt.

Patrick Grit

Patrick Grit

Klantbeheerder

088 2531612 | pgrit@alfa.nl


Meer over Patrick