Hendry van Roekel

Hendry van Roekel

Senior assistent accountant

Het raakvlak tussen financiële verslaglegging en ICT  is wat mijn grote interesse heeft. Gelukkig wordt in de accountancy veel gewerkt met software en automatisering. Naast mijn passie voor cijfers en de verwerking daarvan, heb ik ook een grote passie voor het optimaliseren en laten samenwerken van softwareprogramma’s. Deze optimalisatie geldt zowel voor intern gebruik door mijn collega’s, als bij klanten. Zo daag ik mijzelf graag uit om bij klanten bijvoorbeeld een koppeling te creëren tussen een voorraad- of urenregistratiesysteem en de programma’s voor de financiële administratie. Maar het kan ook zomaar een dashboard zijn dat weergeeft wat de klant specifiek wenst. Als het maar een IT-oplossing is die de financiële verslaglegging makkelijker maakt.

Daarnaast heb ik graag contact met de klanten en denk ik met hen mee. Klanten mogen mij voor uiteenlopende vragen benaderen, ook als ze twijfelen of het wel onder mijn kennis en kunde valt. Samen met de klant ga ik op zoek naar een pragmatische en doelgerichte oplossing. En als ik denk dat collega’s van de andere disciplines kunnen helpen, dan betrek ik hen er graag bij. Mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat ik mijn uiterste best doe om iemand te kunnen helpen.

Wanneer nodig en gewenst ben ik formeel, maar in het contact met klanten en collega’s ben ik graag informeel. Iedereen mag zijn wie hij is en een informele benadering maakt het contact persoonlijk.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin. Met vier kinderen is er altijd wat te beleven. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de kerk, waarbij ik onder andere activiteiten voor kinderen organiseer.