Banner

Alfa Accountants en Adviseurs verhuist van Bennekom naar Ede

8 december 2022 | Door:  Kees Cuperus

[EDE] ,,Een prachtige locatie", noemt Kees Cuperus het. Ja, de directievoorzitter van de kantoren in Ede en Arnhem is blij met de nieuwe vestiging van Alfa Accountants en Adviseurs. Met Certus Advocaten als bovenburen is Alfa te vinden aan de Keesomstraat 11. De stap van Bennekom naar Ede moet Alfa nog meer zichtbaarheid opleveren in de ‘Food Valley’ en ruimte bieden voor de groei.
 

'Up-to-date administratie door digitalisering'

Het contrast kon niet veel groter zijn. Van de charmante villa in Bennekom naar een eigentijds kantoorpand. ,,Het was een mooi pand met charme, maar de indeling was niet meer van deze tijd en het was te klein. Je wilt je medewerkers een comfortabele werkplek bieden, met een goed energielabel", zegt Kees Cuperus. De verhuizing staat daarmee model voor de ontwikkeling die Alfa doormaakt: die naar een innovatieve accountant en adviseur, vergaand geautomatiseerd voor een efficiënte dienstverlening. In Ede zijn het vooral mkb-ondernemers die op de klantenlijst staan.

Duurzaamheidsadvisering

Voor die klanten heeft Alfa in Ede een compleet dienstenpakket in huis. Onder de veertig medewerkers zijn accountants, fiscalisten, juristen en bedrijfskundigen. Ook advisering op het gebied van duurzaamheid hoort erbij. Kees:,,Waar we druk mee bezig zijn, is in gesprek gaan met ondernemers: wat komt er allemaal op je af? Maak duurzaamheid onderdeel van de strategie van de onderneming. Schat je risico’s én je kansen in, want die zijn er ook."

Die focus is niet toevallig: Alfa wil het duurzaamste accountantskantoor van Nederland worden. Niet voor niets heeft de nieuwe locatie een A-label. Ook heeft Alfa het B Corp-certificaat, dat staat voor ondernemingen die mens, milieu en maatschappij in balans houden.

Up-to-date administratie

Anders dan in het verleden ligt het accent tegenwoordig op vooruitkijken. Kees: ,,Klanten hebben een realtime dashboard tot hun beschikking. Met Mijn Alfa maken we het ondernemers ook makkelijk om facturen á la minute te verwerken. Door de digitalisering is de administratie van een bedrijf tegenwoordig up-to-date."

Digitalisering voorkomt deels de inzet van mensen, die bij Alfa tegenwoordig hybride kunnen werken. In Ede kent Alfa verschillende vacatures. Al ziet Frank Kerkhof, directielid en fiscalist, een pluspunt op de arbeidsmarkt. ,,Alfa kent geen partnerstructuur. Alle medewerkers zijn mede-eigenaar. Dat is uniek, dat maakt de dynamiek anders. Iedereen voelt zich betrokken. Dat ervaren ook onze klanten."

Alfa Accountants en Adviseurs
Keesomstraat 11, 6717 AH Ede
T: 088-2531650
ede@alfa.nl
www.alfa.nl/ede

Kees Cuperus en Frank Kerkhof van Alfa Accountants en Adviseurs voor de nieuwe vestiging aan de Keesomstraat 11 in Ede.

Bron: Ede Stad 30 november 2022

Kees Cuperus

Kees Cuperus

Directievoorzitter

088 2531650 | ede@alfa.nl


Meer over Kees