Alfa en duurzame representatiematerialen

Alfa mag zich de trotse drager noemen van het Corp certificaat, een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven.  

Bij Alfa maken we, net als andere bedrijven, gebruik van producten voorzien van Alfa-logo. Wij hebben een vast assortiment aan producten die wij zowel intern als extern gebruiken. Wij kiezen bewust voor items die zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam materiaal. Zo hebben we pennen waar koemest in verwerkt is, pennen die bestaan uit gerecycled karton en tassen die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Dopper-flessen (mede B Corp) en Bambooks (het uitwisbare notitieboek) zijn items die wij standaard in onze kantoren gebruiken.  

Bij het aankopen van nieuwe producten houden wij rekening met de vraag of het product gemaakt is van duurzaam materiaal. Tevens informeren we waar het wordt gemaakt en op welke manier. Hierin werken wij samen met onze preferred supplier BeGlobal, tevens een bedrijf die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. 

Digitaal werken heeft bij Alfa de voorkeur. Echter als het niet anders kan, of als de klant anders wenst, dan bieden wij ook op papier nog een aantal mogelijkheden. Maar ook daarbij vinden wij duurzaamheid heel belangrijk. Het magazine Mens in bedrijf en het papier van Alfa wordt uitgegeven op 100% gerecycled papier. De folie van Mens in bedrijf is volledig biologisch afbreekbaar en kan bij het gft-afval gedeponeerd worden. Daarnaast wordt Mens in bedrijf gedrukt met bio-inkten. De vensters van de enveloppen zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal. Het mag mede daarom allemaal bij het oud papier. Op deze wijze dragen we een steentje bij aan het milieu!