Mohamed Loukili

Mohamed Loukili

Juridisch adviseur

Samen met het team legal M&A geef ik juridische ondersteuning tijdens het overname- of verkooptraject van onze klanten. Ik vind het mooi om van A tot Z bij een overname of verkoop betrokken te zijn en de klant in de verschillende transactiefases te begeleiden. Gedurende het proces wordt er onderhandeld en moeten verschillen verschillende juridische documenten worden opgesteld zoals de geheimhoudingsovereenkomst en de intentieovereenkomst. En zo’n proces is altijd maatwerk! Ik wil de klant ontlasten gedurende het gehele proces en als juridisch adviseur echt naast de klant staan. Wij hebben korte lijntjes met onze collega’s die zich toeleggen op de fiscale componenten van bedrijfsoverdracht en – waardering. Het wordt allemaal geborgd en daar zit onze toegevoegde waarde.

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heb als bedrijfsjurist onder anderen gewerkt bij Scarlet Telecom, Talpa Media, Telegraaf en zaadveredelaar Enza Zaden. Naast transactiewerk beschikt ik over uitgebreide juridische kennis en ervaring op het gebied van ondernemings- en vennootschapsrecht en op bijzondere thema’s zoals mededinging, compliance, ICT en IP (patenten en octrooien). Sta je aan de vooravond van een transactie? Neem dan gerust contact met mij op!


Recente artikelen van Mohamed

Let op: een intentieovereenkomst is niet vrijblijvend

Let op: een intentieovereenkomst is niet vrijblijvend

24 juni 2022

Formuleer in een intentieovereenkomst afspraken zorgvuldig om aangename verrassingen te voorkomen. Iedere transactie is anders en maatwerk is vereist. Begeleiding is van groot belang.

Concurrentiebeding bij overname? Vergeet het niet!

Concurrentiebeding bij overname? Vergeet het niet!

20 augustus 2021

Je wilt niet dat de verkoper direct gaat concurreren met je nieuw aangekochte bedrijf. Waar moet je op letten aangaande het concurrentie- en boetebeding?

Wat kun je leren van het Suezkanaaldrama? (Beperk je aansprakelijkheid!)

Wat kun je leren van het Suezkanaaldrama? (Beperk je aansprakelijkheid!)

8 april 2021

Het is van belang voor bedrijven om hun aansprakelijkheid contractueel te beperken. Dit geldt niet alleen bij de opstopping van het Suezkanaal, ook bij overnames van ondernemingen.

Hoe neem je een bedrijf over in coronatijd?

Hoe neem je een bedrijf over in coronatijd?

1 september 2020

Veel partijen slaan momenteel hun slag op de (overname)markt. Wat zijn de actuele ontwikkelingen die transacties momenteel kenmerken?

Tips voor het nemen van bestuursbesluiten

Tips voor het nemen van bestuursbesluiten

03-06-2019

De bestuurders vertegenwoordigen de onderneming, en nemen dan ook beslissingen namens haar. Het is echter niet altijd duidelijk aan welke eisen een bestuursbesluit moet voldoen, het komt met regelmaat voor dat er iets schort aan de besluitvorming.