Als financieel / IT adviseur help ik mkb-klanten met de automatisering en digitalisering van de financiële administratie. In het kort noemen wij dit: het creëren van boekhoudgemak voor de klant.  Ik denk graag mee in zaken als:

-              keuzes maken in boekhoudpakketten en implementatie;
-              scan en herken software;
-              inrichten van specifieke modules voor bijvoorbeeld projecten;
-              adviseren bij de herinrichting van bedrijfsprocessen;
-              begrotingen en prognoses.

Gesprekken vinden meestal op locatie bij de klant plaats. Bij Alfa heb ik inmiddels in bovenstaande veel praktijkervaring opgedaan.

In 2016 ben ik als stagiair bij Alfa begonnen. Met mijn HBO-accountancy diploma op zak, ben ik momenteel bezig met de laatste loodjes van de opleiding tot AA-accountant. De ontwikkeling van de accountancy-sector volg ik op de voet. Naast mijn IT-rol ben ik ook beschikbaar voor interim-functies, zoals bijvoorbeeld als Financial Controller.

Wat maakt mijn werk leuk? De diversiteit, het contact met lokale ondernemers en de samenwerking met collega’s. Het stemt mij tevreden wanneer de klant ontzorgd wordt en zich volledig kan richten op het ondernemen.

Wat maakt werken bij Alfa leuk? Binnen ons kantoor heerst een fijne, informele sfeer, een sfeer dat je het ‘met z’n allen doet’. Alfa heeft veel kennis en specialisme in huis, maar ook de manier waarop Alfa naar buiten toe treedt als duurzame organisatie met het oog op een goede werk- en privébalans voor haar medewerkers spreekt mij erg aan.

Ik woon in Kudelstaart. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek wedstrijdzwemmer. Wat typeert mij als persoon? Ik ben leergierig, sociaal en enthousiast, een echte teamplayer, iemand die goed kan luisteren en van een geintje houdt.


Recente artikelen van Nick

Sneller en veiliger factureren: E-facturatie

Sneller en veiliger factureren: E-facturatie

1 maart 2022

Digitaliseren is de toekomst, ook in de boekhouding. Zo wordt steeds vaker om een digitale factuur gevraagd: een E-factuur. Nick Sijmons legt uit.