Nick Sijmons

Nick Sijmons

Financieel / IT adviseur

Als financieel / IT adviseur help ik mkb-klanten met de automatisering en digitalisering van hun administratie. Ik denk graag mee in zaken als:

- keuzes maken in boekhoudpakketten en de implementatie hiervan;
- scan en herken software;
- inrichten van specifieke modules voor bijvoorbeeld projecten;
- adviseren bij de herinrichting van bedrijfsprocessen;
- begrotingen en prognoses.
 
Gesprekken vinden meestal op locatie bij de klant plaats. Bij Alfa heb ik inmiddels in bovenstaande veel praktijkervaring opgedaan.

In 2016 ben ik als stagiair bij Alfa begonnen. Met mijn HBO-accountancy diploma op zak, zit ik nu midden in mijn opleiding tot AA-accountant. De ontwikkeling van de accountancy-sector volg ik op de voet. Naast mijn IT-rol bestaan mijn dagelijkse werkzaamheden uit het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiftes.

Wat maakt mijn werk leuk? De diversiteit, het contact met lokale ondernemers en de samenwerking met collega’s. Het stemt mij tevreden wanneer de klant ontzorgd wordt en zich volledig kan richten op het ondernemen.

Wat maakt werken bij Alfa leuk? Binnen ons kantoor heerst een fijne, informele sfeer, een sfeer dat je het ‘met z’n allen doet’. Alfa heeft veel kennis en specialisme in huis, maar ook de manier waarop Alfa naar buiten toe treedt als duurzame organisatie met het oog op een goede werk- en privébalans voor haar medewerkers spreekt mij erg aan.

Ik woon in Kudelstaart. In mijn vrije tijd ben ik fanatiek wedstrijdzwemmer. Wat typeert mij als persoon? Ik ben leergierig, sociaal en enthousiast, een echte teamplayer, iemand die goed kan luisteren en van een geintje houdt.