Banner

Subsidie voor Gelderse kalverhouders die investeren in een vernieuwend en duurzaam stalsysteem

5 mei 2021 | Door:  Marit van de Bunt - Willemse

Voor vleeskalverhouders in de provincie Gelderland wordt er een subsidie opengesteld als er wordt geïnvesteerd in een vernieuwend en duurzaam stalsysteem. In totaal is er € 10.680.000 beschikbaar.

Aanvraagperiode

De openstelling van de subsidie is van 3 mei 2021 09:00 uur tot en met 12 juli 2021 17:00 uur.

Vleeskalverhouders in de provincie Gelderland kunnen vanuit de POP-3 (plattelandsontwikkeling) subsidie aanvragen voor de investering in een vernieuwend en duurzaam stalsysteem. Deze stalsystemen hebben als doel dat de uitstoot van emissies worden verlaagd. Subsidie kan worden aangevraagd op basis van twee onderdelen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor de fysieke investering in het stalsysteem (onderdeel 1) en voor de investering die nodig is voor het meten van het effect die de fysieke investering heeft op de stalemissies vanuit het vleeskalverhouderijbedrijf (onderdeel 2). Er kan subsidie worden aangevraagd voor onderdeel 1 en onderdeel 2, of alleen voor onderdeel 2.

Subsidie bedragen

Totaal is er € 10.680.000 subsidie beschikbaar. Voor de fysieke investeringen in een stalsysteem is er maximaal € 300.000 per vleeskalverhouderijbedrijf met een maximum van € 1.200.000 per aanvraag. Voor het meten van het effect van de investeringen op de stalemissies kunt u maximaal € 120.000,- per vleeskalverhouderijbedrijf krijgen, met een maximum van € 480.000 per aanvraag.

Subsidie aanvragen

Wil je door aanschaf van een vernieuwend en duurzaam stalsysteem je emissies op jou vleeskalverhouderij verlagen? Heb je nog vragen of wil je een subsidieaanvraag doen? Of wil je naast deze regeling meer weten over subsidieadvies? Neem dan contact op met een subsidieadviseur op onze kantoren of raadpleeg Alfa subsidieadvies.

Marit van de Bunt - Willemse

Marit van de Bunt - Willemse

Bedrijfskundig adviseur

088 2531425 | mvdbunt@alfa.nl


Meer over Marit