Banner

Podcast Elise in MVO-land: 'Wij zijn het betere alternatief onder de mintjes’

26 september 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Floor van der Steen is co-founder van het familiebedrijf Max’s Organic Mints dat heerlijke, verfrissende en duurzame mintjes produceert en verkoopt. Een klein maar fijn product dat zich in 6 jaar tijd van biologisch, nichemarkt, Nederland ontwikkelde naar internationaal en meer mainstream. Voor alle facetten in het (productie)proces heeft Floor duurzame(re) alternatieven gevonden of ontwikkeld. Daarmee laat ze de conservatieve pepermuntwereld zien dat het echt anders kan. Floor noemt ze met recht ‘mints on a mission’. In deze twaalfde podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’ deelt ze hoe haar route er tot nu toe uit heeft gezien.


Luister naar de podcast

Drie take-aways

Wat een spontane, frisse en ondernemende dame is Floor. Ook van haar leren we van alles. Hierbij de top 3:

  1. Verpakkingen; het biedt een woud aan mogelijkheden. Zoek daarom een verpakkingsspecialist met verstand van duurzame, innovatieve verpakkingsmogelijkheden. Om zeker te weten of je de juiste keuze hebt gemaakt, kun je de impact via LCA (Life Cycle Assessment) laten berekenen.
  2. Floor kiest voor focus in haar go-to-market-strategie. Eerst eens testen op een aantal locaties. Met de resultaten daarvan kun je vervolgens weer de volgende stap zetten, bijvoorbeeld van de biohoek naar ‘Specialty retail’. Op deze manier leer je ook dat stukje markt beter begrijpen; wat is er verkrijgbaar, welke spelers zijn er, hoe pas je tussen deze concurrenten?
  3. Luister naar je omgeving – waarom legt de retailer jouw product in zijn winkel? Wat zijn de argumenten van de klant om jouw product te kopen? Gebruik die input om je verhaal te versterken en je vervolgstappen te bepalen.

Meer informatie


 

Over Elise Vonk 

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in duurzaamheid en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. In september 2021 kwam het boek 'Impactvol ondernemen in de praktijk' uit, waarvan ze co-auteur is. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de podcast 'Elise in MVO-land' voor & door ondernemers met duurzame ambities. In de podcast serie deelt ze verhalen van krachtige, maar minder bekende ondernemers, die bezig zijn met hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke waardecreatie. Deze ondernemers verdienen een podium. Tegelijkertijd zetten ze anderen met hun verhaal aan tot duurzaam denken en actie. De uitgangspunten voor de podcast zijn: informatief (probleem, oplossing, succes), persoonlijk en luchtig. Elise interviewt elke twee weken een ondernemer die in de schijnwerpers mag staan. 

De podcast van Elise Vonk wordt ondersteund door Alfa Accountants en Adviseurs.  

Luister naar eerder verschenen podcasts van Elise in MVO-land. 

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek