Banner

Podcast en tips: Wij doen ontwikkelingswerk voor vrouwen in (auto)techniek

5 juli 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Mariëlle Hurkmans staat samen met haar zus aan het roer van De Dames Van Hurkmans (DDVH), een autoboetiek voor en door vrouwen in Den Bosch. Zes jaar geleden nog een droom van de dames Hurkmans, nu een bedrijf dat voor aanzien in de autosector én in techniek zorgt. Het ‘gastvrouwschap’ staat bovenaan; persoonlijk, duidelijk, verzorgend en verbindend. Deze ‘vrouwelijke touch’ zorgt voor een onderscheidende positionering, enthousiaste klanten en voordelen op de arbeidsmarkt; meiden zoeken DDVH op voor een baan. Een interessante podcastaflevering van ‘Elise in MVO-land’ voor ondernemers die meer diversiteit en inclusiviteit wensen in hun (technische) bedrijf.  

Luister naar de podcast

Drie tips

Mooi om te horen wat er gebeurt als je vrouwen en meiden in hun kracht zet. Maar ook hoe een gemengd team kan bijdragen aan positieve, sociale impact. Drie punten die jij kunt gebruiken voor jouw bedrijfsvoering:

  1. Neem je medewerkers mee in je plannen rondom diversiteit en inclusiviteit. Ga voor een gezonde mix van mensen; verschillende achtergronden, geloven, geaardheid etc. Het zorgt voor onderlinge verbinding, meer begrip, het neutraliseren van vooroordelen en nieuwe inzichten. Zo maak je je team en de wereld een beetje mooier.
  2. Creëer ruimte, flexibiliteit en vertrouwen voor vrouwen en/of kwetsbare groepen. Pas er je sollicitatieprocedures en -vacatures op aan. Het kost je meer kruim om het te regelen, maar het levert veel voordelen op: zoals loyale en gedreven medewerkers. Maar ook goede gesprekken met klanten.
  3. Maak je bedrijf bekend op opendagen van technische scholen. Laat daar de vrouwen of andere diversiteitsgroepen hun verhaal vertellen. Kom met voorbeelden waarin de vrouwelijke studenten zich in kunnen herkennen. Dan weten zij jou later weer te vinden.

Meer informatie

Over Elise Vonk 

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in duurzaamheid en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. In september 2021 kwam het boek 'Impactvol ondernemen in de praktijk' uit, waarvan ze co-auteur is. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de podcast 'Elise in MVO-land' voor & door ondernemers met duurzame ambities. In de podcast serie deelt ze verhalen van krachtige, maar minder bekende ondernemers, die bezig zijn met hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke waardecreatie. Deze ondernemers verdienen een podium. Tegelijkertijd zetten ze anderen met hun verhaal aan tot duurzaam denken en actie. De uitgangspunten voor de podcast zijn: informatief (probleem, oplossing, succes), persoonlijk en luchtig. Elise interviewt elke twee weken een ondernemer die in de schijnwerpers mag staan. 

De podcast van Elise Vonk wordt ondersteund door Alfa Accountants en Adviseurs.  

Luister naar eerder verschenen podcasts van Elise in MVO-land. 

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek