Banner

Ook in 2019 fiscaal voordeel en subsidies voor pluimveehouders

4 februari 2019

Ook in 2019 kent de pluimveehouderij weer interessante subsidie- en fiscale regelingen die een aantrekkelijk financieel voordeel kunnen opleveren. Alfa helpt je als (pluim)veehouder graag bij het oriënteren op én het benutten van deze kansen. De meest actuele regelingen vind je hieronder op een rijtje.

Fiscaal voordeel via MIA/VAMIL/EIA

In 2019 kun je weer fiscaal voordeel behalen met investeringen die op de milieulijst of energielijst staan. Deze ‘verantwoorde’ investeringen beloont de overheid met aantrekkelijke aftrekposten tot 45% van het investeringsbedrag voor de EIA en tot 36% voor de MIA. Ook is er voor sommige MIA-investeringen variabele afschrijving mogelijk.

Mogelijk interessante investeringen voor de pluimveehouder:

(I)SDE subsidie

De (I)SDE subsidie stimuleert de toepassing van techniek voor hernieuwbare energie. Binnen de ISDE-subsidie gaat het vooral om het gebruik van duurzame warmte, door toepassing van bijvoorbeeld een pelletkachel, warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel. De subsidie is zowel particulier als zakelijk opengesteld. 

Naast de ISDE-subsidie bestaat er ook nog de SDE+-subsidie. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven  die op grotere schaal hernieuwbare energie gaan produceren. De eerste openstellingsronde voor de SDE+  is in de periode van 12 maart tot en met 4 april. Voor de pluimveehouder zijn er een tweetal voor de hand liggende voorbeelden van subsidiabele investeringen:

Let op: 2019 is het laatste jaar waarin de SDE-subsidie in de huidige vorm bestaat. De verwachting is dat de regeling vanaf 2020 in een nieuwe vorm gaat terugkomen.

Al met al zijn er in 2019 een aantal regelingen waarmee de overheid duurzame investeringen in de pluimveehouderij stimuleert. Wil je graag meer informatie over de lopende regelingen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs, met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.