Banner

Nieuwe steunmaatregel TONK voor zelfstandigen tussen wal en schip

17 december 2020 | Door:  Jasper Gorter

Voor huishoudens die in deze coronacrisis financieel tussen wal en schip dreigen te raken, komt er een nieuwe coronasteunregeling:Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten  (TONK). Op welke doelgroep wordt deze regeling precies gericht en wat houdt het in?

Voor wie is de nieuwe regeling TONK bedoeld?

De nieuwe regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) gaat een tegemoetkoming bieden voor huishoudens die door de crisis te maken hebben met een terugval in inkomen en daardoor noodzakelijke kosten van bestaan niet meer kunnen betalen. En die geen of onvoldoende aanspraak kunnen maken op bestaande sociale zekerheid of andere regelingen in het steunpakket.

Ben je bijvoorbeeld zelfstandige en heb je je opdrachten ineens enorm terug zien lopen en kun je vanwege de partnertoets of het uren-criterium geen aanspraak maken op de Tozo? Dan kom je naar verwachting wél in aanmerking voor de TONK.

Wanneer kun je de (uitwerking van de) regeling verwachten?

Op de nadere uitwerking van de tijdelijke regeling TONK moet je nog wel wachten. Aangekondigd is dat de streefdatum 1 februari 2021 is en samen met de gemeenten wordt gedaan.

Jasper Gorter

Jasper Gorter

Hoofd vaktechniek fiscaal

088 2531011 | jgorter@alfa.nl


Meer over Jasper